A

Vanhankylänniemen kahvila auki kesäkuussa

18.04.2019

Järvenpään kaupunginhallitus päätti 18.3. kokouksessaan, että Vanhankylänniemen kartanon kahvilassa aloitetaan kaupungin omistama ammatillinen työpajakahvila. Työt ovat täydessä käynnissä ja kahvila aukeaa 1.6.

Järvenpään kaupungin osaamis-ja työllisyyspalvelujen ammatillinen työpaja Cooperin Kulma vastaa kartanon kahvila- ja majoituspalvelujen järjestämisestä. Juhla- ja tilauspalveluissa sekä tapahtumissa tehdään vahvaa yritys- ja yhdistysyhteistyötä.

Ammatillinen työpaja luo kestävää hyvinvointia Järvenpäähän

Kartanon Kahvila työllistää kesäkaudella 2019 noin kaksitoista harjoittelijaa. Työ kahvilassa on loistava tilaisuus kokeilla ammattialaa ja kerryttää samalla työkokemusta. Kahvilassa harjoitellaan alan työtehtäviä ja kerrytetään osaamista alan tutkinnon osien ammattitaitovaatimuksissa. Osaaminen voidaan tunnustaa oppilaitoksessa. Työpajakahvila luo laajemmat tutkinnon osien suorittamisen mahdollisuudet Cooperin kulman lounaskahvilan tutkinnon osien rinnalle.

Pitkällä tähtäimellä työpajaratkaisu tuottaa Järvenpäähän kestävää hyvinvointia.

– Kahvilatoiminta luo uusia mahdollisuuksia nuorille opintojen edistämiseen, mutta myös muillekin toimijoille, kuten palvelualan yrittäjille ja ylipäätään kuntalaisille, toteaa Järvenpään kaupungin osaamis- ja työllisyyspalveluiden päällikkö Sirkka Lehti.

Kahvilatyöpaja on aluksi määräaikainen vuoden 2020 loppuun.

Tule mukaan ideoimaan Vanhiksen tulevaisuutta

Viime syksynä MunJäke-kyselyyn vastanneet toivoivat, että Vanhankylänniemi profiloituisi avoimena ulkoilu- ja virkistysalueena palveluineen. Virkistys- ja liikkumisvaihtoehto päihitti Vanhiksen käytön kulttuurikohteena tai yritysvetoisena matkailu- ja tapahtuma-alueena.

– Toivomme tiivistä yhteistyötä paikallisten yrittäjien ja yhteisöjen kanssa. Kaikki järvenpääläisiä ilahduttava ja aktivoiva oheistoiminta tuo Vanhikseen lisäarvoa – tarvitsemme vetoapua. Yhdistetään voimavarat ja luodaan Vanhikselle rohkea suunta, toivoo Cooperin kulman työpajaesimies Jenni Juvonen.

Kevään tilaisuuksia Kartanon Kahvilan kehittämisestä kiinnostuneille:

  • Ma 20.5. klo 14–16 Toiminnallinen työpaja yhteistyökumppaneille (Cooperin Kulma, ruokasali, Myllytie 11). Tilaisuuteen ovat tervetulleita Vanhiksen kehittämisestä kiinnostuneet ihmiset, yhdistykset, järjestöt, yritykset ja oppilaitokset. Työpajassa rakennetaan vuosikelloa alueen tapahtumille ja toiminnoille.
  • La 1.6. klo 12–15 Kartanon kahvilan avajaiset. Avajaistapahtumasta on luvassa iso ja iloinen kesänavausjuhla kaikille

Käynnissä on myös kysely, jolla selvitetään kävijöiden toiveita kahvilasta. Vastaa 30.4. mennessä.

Kyselyyn

Lisätietoja
Jari Lausvaara, vapaa-aika- ja osaamispalvelujen johtaja, puh. 040 315 2173, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi (18.4.)
Sirkka Lehti, osaamis- ja työllisyyspalveluiden päällikkö, puh. 040 315 3538, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi (23.4. lähtien
Jenni Juvonen, työpajaesimies, Lounaskahvila Cooperin kulma ja Kartanon kahvila, puh. 040 315 2459, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Takaisin