A

Järvenpään arviointikertomus valmistui, tarkempia mittareita toivotaan

11.05.2019

Järvenpään kaupungin tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Heini Liimatainen luovutti lautakunnan arviointikertomuksen vuodelta 2018 kaupunginvaltuuston puheenjohtajalle Eemeli Peltoselle. Mukana luovutustilaisuudessa olivat myös kaupunginhallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu ja kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen.


Kaupunginvaltuuston kokouksessa 20. toukokuuta käsiteltävään arviointikertomukseen on koottu tarkastuslautakunnan keskeisiä huomioita toiminnan arvioinnista viime vuodelta.
- Arviointityö on vuoden mittaan jatkuva prosessi, jossa tutkitaan kaupungin toimintaa eri näkökulmista, Liimatainen kertoo.


Vuoden 2018 arviointikertomuksessa kiinnitetään huomiota muun muassa toiminnan mittareihin. Niitä tarkastuslautakunta toivoisi joillekin toiminnan osa-alueille enemmän ja niiden pitäisi mitata määrän lisäksi myös laatua.


- Esimerkiksi kaupunkilaisten osallistamisessa pitäisi voida raportoida nykyistä tarkemmin, miten kuuleminen tarkkaan ottaen tapahtuu, millaista palautetta on saatu ja miten se on huomioitu päätöksenteossa.


Järvenpään kaupunki onkin jatkossa vahvistamassa osallistamisen systematisointia muun muassa rekrytoimalla osallistamisen asiantuntijan palvelualueiden tueksi.


- Kaupunkistrategiaa ollaan uusimassa ja uskon, että jatkossa mittarit ja niiden seuranta saadaan nykyistä kiinteämmin kytkettyä strategisiin päämääriin, tarkastuslautakunnan puheenjohtaja sanoo.

Tarkastuslautakunnan raportti 2018

arviointikertomus18_Järvenpää_pieni

Eemeli Peltonen, Heini Liimatainen, Helinä Perttu ja Olli Naukkarinen arviointikertomuksen luovutustilaisuudessa.

Takaisin