A

Anttilan koulun laajennusosa suljetaan korjausten ajaksi, perusopetus pysyy samalla tontilla

23.05.2019

Anttilan koulun vuonna 2011 käyttöön otettu laajennusosa joudutaan sulkemaan korjausten ajaksi. Anttilan perusopetus saadaan kuitenkin sulun ajaksi mahtumaan samalla tontilla oleviin tiloihin.

Koulussa on kevään aikana tutkimuksia, joiden tarkoituksena on ollut selvittää koettujen sisäilmaoireilujen syitä. Nyt tutkimuksista on saatu alustavat raportit, lopulliset valmistuvat kesään mennessä.

Alustavissa tuloksissa todetaan, että urheilukentän puoleisen laajennusosan ulkoseinärakenteen eristetilasta otettujen materiaalinäytteiden mikrobit ylittävät toimenpidearvot kahdessa luokkatilassa, jotka ovat jo olleet poissa käytöstä. Laajennusosan lattiarakenteissa on kosteutta, joka on todennäköisesti rakennusaikaista. Kaikki lattiapinnoitteet tulee uusia.

Ehkäisevänä toimenpiteenä koko laajennusosa suljetaan ja osastoidaan vanhasta osasta erilliseksi kesän aikana. Samalla aloitetaan laajennusosan tarkempi korjaustarpeiden ja niiden laajuuden selvitys. Projektin arvioitu kesto riippuu toteutuslaajuudesta ja -tavasta. Olemassa olevin lähtötiedoin on varauduttava 6-9 kuukauden kestoon. Laajennusosan sulkemisella varmistetaan, että kaikki sen mahdolliset vikakohdat saadaan kerralla kuntoon.

Koulun vanhassa osassa on jo aloitettu aikaisemmin suunnitellut vaiheistetut peruskorjaukset, jotka viedään suunnitellusti loppuun kesän aikana. Koulun alkaessa elokuussa vanha puoli on siis kunnossa ja perusopetus sijoitetaan kokonaisuudessaan näihin tiloihin sekä varhaiskasvatuksen käytössä nyt olevaan ns. pihakouluun. Varhaiskasvatus eli Anttilan esikouluryhmät joutuvat väistämään muihin varhaiskasvatuksen tiloihin Järvenpäässä. Esiopetusta Anttilan koulussa ei siis järjestetä ensi lukuvuonna. Väistö sulkee myös Anttilan koulun liikuntasalin ulkopuoliselta käytöltä.

Takaisin