A

JYK-kampuksen liikuntatilat rakennetaan uudisrakennuksen yhteyteen

14.01.2020

 JYK-kampuksen liikuntatilat toteutetaan rakennettavan koulun yhteyteen hallitukselle esitellyistä päätösvaihtoehdoista vaihtoehdon 2 mukaisesti. Kaupunginhallitus päätti asiasta 13.1. kokouksessaan.

Tuleva liikuntasali tulee olemaan kooltaan 1215 m2 ja sen alustava kustannusarvio on 9 910 000 €. Uudisrakennukseen yhteyteen toteutettavien liikuntatilojen myötä Juholan koulurakennus voidaan säilyttää ja sen käyttöä jatkaa elinkaarensa päähän. Tämän vaihtoehdon myötä myös kansallisen tason eri lajien harjoitusolosuhteet saadaan varmistettua.

– JYKin koulun ja vapaa-ajan liikuntaharrastajien käyttöön on nyt tulossa neliöiltään kaupungin suurin liikuntatila. Salin vapaa korkeus tulee olemaan 9 metriä ja katsomoon tulee paikat noin 350 katsojalle, Helinä Perttu kertoo.

Samalla hallitus päätti, että liikuntahallia ei toteuteta yksityisrahoituksella tämän hankkeen yhteydessä.

Rakennustyöt käyntiin ensi talven aikana

Tarkennetun rakentamisaikataulun mukaan JYK-kampuksen rakentaminen päästäneen aloittamaan vuoden vaihteessa 2020–21. Tavoitteena on, että kampus valmistuisi vuoden 2022 loppuun mennessä ja koululaiset pääsisivät aloittamaan opiskelun uudessa Järvenpään Yhteiskoulussa kevättalvella 2023.

Järvenpään Yhteiskoulu (JYK) on kaupungin palveluverkkosuunnitelmassa linjattu yhtenäiskouluksi, johon sijoittuu yhteensä noin tuhat lasta.

 

 

Takaisin