A

Järvenpään kaupunki ottaa yhteyttä kaikkiin yli 70-vuotiaisiin

23.03.2020

Tilannetiedote 23.3.2020

Valtioneuvoston tavoite on suojata erityisesti yli 70-vuotiaat henkilöt koronavirustartunnalta. Ikäihmisillä on selkeästi nuoria ihmisiä suurempi riski saada taudista vakavia, sairaalahoitoa vaativia oireita. Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään lähikontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan, eli karanteenia vastaavissa olosuhteissa.

Tämän vuoksi kaupunki tulee tavoittelemaan puhelimitse kaikkia yli 70-vuotiaita järvenpääläisiä. Puhelun tarkoitus on kertoa tuen ja avun mahdollisuuksista ja varmistaa, että jokainen ikäihminen saa tarvitsemansa avun ja tuen poikkeusolojen aikana. Yli 70-vuotiaille jaetaan myös kirje koteihin.

Avaamme myös palvelunumeron yli 70-vuotiaille. Palveluaika numerossa 040 315 3154 on arkisin klo 9-15. Palvelunumero avataan tiistaina 24.3. klo 12.
Huomioitavaa on, ettei kaupungin numero palvele sairaustapauksissa, vaan silloin otetaan yhteyttä Keusoten neuvontanumeroon 019 226 0099.

Lisätietoa Järvenpään kaupungin palveluista ja tuesta yli 70-vuotiaille on tulossa osoitteeseen jarvenpaa.fi/70

Sivustolle on tulossa myös yli 70-vuotiaiden järvenpääläisten palvelutarvetta kartoittava kysely.

Järvenpään kaupunki vetoaa ikäihmisten omaisiin, että yli 70-vuotiaiden hyvinvointi varmistetaan. Omaisten toivotaan tarvittaessa avustavan yli 70-vuotiaita palvelutarvekyselyn täyttämisessä. Omaiset voivat myös olla yhteydessä palvelunumeroon.

- Tulemme tarvitsemaan vapaaehtoisten apua ikäihmisten auttamiseen liittyvässä ponnistuksessa, sillä monet nykyiset auttajat ovat itse riskiryhmää. Toivottavasti mahdollisimman moni kaupunkilainen on tähän valmis. Jos yhtään järvenpääläisiä tunnen, niin on, kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen sanoo.

Valtuusto seurattavissa striimauksen kautta klo 18 alkaen

Järvenpään kaupunginvaltuusto kokoontuu tänään 23.3. klo 18 alkaen poikkeuksellisesti isompaan tilaan Sibelius-saliin harvennetuin turvavälein.
Kokouksen aiheina ovat poikkeusoloihin liittyvät välttämättömät hallintosääntömuutokset sekä vuoden 2019 valtuusto- ja kuntalaisaloitteet.

Koronavirusepidemian vuoksi valtuuston kokousta voi seurata ainoastaan etänä livestriimauksen kautta. Paikan päälle kokousta ei saa tulla seuraamaan.

• Seuraa valtuuston kokousta suorana lähetyksenä https://julkinen.fi/events/1363
• Twiittaamme kokouksesta Twitter-tilillämme (@JarvenpaanKaup): #jäkevaltuusto

Takaisin