A

Keusote käynnistää koronanäytteenoton JUSTissa – näytteenottoon vain erillisellä määräyksellä

23.03.2020

Keusote käynnistää koronanäytteenoton autokaistan Järvenpään uudella sosiaali- ja terveysasemalla. Vastaanotto aukeaa tiistaina 24.3. ja on avoinna joka päivä klo 10-18. Näytteenottopiste palvelee koko Keusoten alueen asukkaita.

- Uudellamaalla on nyt tarpeen lisätä näytteenottokapasiteettia. Saamme siirrettyä painetta pois HUSin näytteenotosta, kertoo kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

Näytteenottoon voi tulla vain Keusoten lääkärin määräyksellä. Keusoten hoitaja sopii potilaan kanssa näytteenottoajasta, sekä ilmoittaa potilaalle tulosten valmistumisesta soittamalla. Koska näytteidenotot ovat ruuhkautuneet, voi tulosten saanti kestää muutamia päiviä. Toiveena on, etteivät potilaat kyselisi tuloksista asiakaspalvelusta vaan odottaisivat, että heihin otetaan yhteyttä. Siten vältetään asiakaspalvelun ruuhkautumista.

Hyvinkäällä toimii edelleen HUSin drive-in näytteenotto, jonne potilas ohjataan, mikäli se on hänelle sopivampi piste. Myös JUSTin näytteenotossa noudatetaan HUSin näytteenottokriteereitä.

Muutoksia palvelutominnassa

Koronavirustilanteeseen varautumisen vuoksi Keusoten yksiköiden toiminnassa tapahtuu palvelumuutoksia. Palveluihin tulevat muutokset päivittyvät verkkosivuilllemme päivittäin osoitteessa www.keski-uudenmaansote.fi.

Varmistettujen koronavirustartuntojen määrä 23.3.

Varmistettuja koronatartuntoja Keusoten alueen asukkailla on maantaihin 23.3. mennessä ollut kolmekymmentäneljä (34). Noin 200 henkilöä on tällä hetkellä karanteenissa ja säännöllisessä terveydentilan seurannassa. Osalla karanteeniin asetetuista on karanteeni jo loppunut.

Lisätiedot kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen, p. 040 182 5797

 

Takaisin