A

Järvenpäässä 25 varmennettua koronavirustartuntaa

26.03.2020

Järvenpään kaupungin tilannetiedote 26.3.2020

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä on alkanut tiedottaa 26.3. lähtien varmennetuista koronavirustapauksista Keski-Uudenmaan alueella myös kuntakohtaisesti. Koko Keusoten alueella on todettu toistaiseksi 47 varmennettua tartuntaa, joista 25 Järvenpäässä.

– Olen siinä käsityksessä, että nämä tapaukset ovat muutamasta ulkomaan matkoilta tulleesta alkulähteestä peräisin. On realistista todeta, että tapauksia on jo huomattavasti enemmän kuin nyt havaitut. Siksi olisi äärimmäisen tärkeää, että ihmiset pysyisivät nyt kotona ja pihapiirissä ja poistuisivat vain aivan välttämättömille asioille ja turvaetäisyydellä muihin oleville ulkoilulenkeille, kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen muistuttaa.

Järvenpään kaupunki kartoittaa yli 70-vuotiaiden tarvetta palveluihin

Järvenpään kaupunki on alkanut ottaa puhelimitse yhteyttä kaikkiin yli 70-vuotiaisiin kaupunkilaisiin koronatilanteen johdosta. Puhelussa kerrotaan tuen ja avun mahdollisuuksista sekä varmistetaan, että jokainen ikäihminen saa tarvitsemansa tuen poikkeusolojen aikana. Tähän mennessä puhelimitse on tavoiteltu lähes tuhatta yli 70-vuotiasta järvenpääläistä. Puhelu tulee numerosta 040 315 3154. Soitot jatkuvat edelleen.

Puheluiden lisäksi Järvenpään kaupunki kartoittaa yli 70-vuotiaiden palvelutarvetta kyselyllä, joka löytyy kaupungin verkkosivuilta. Vastauksia on saatu noin 550. Osa kyselyyn vastanneista on tavoitettu myös puhelimitse.

– Haluan kiittää kyselyyn vastanneita aktiivisuudesta. On hienoa, että olemme saaneet yhteyden jo suureen joukkoon yli 70-vuotiaita. On tärkeää, että yli 70-vuotiaat pysyvät tässä pandemiatilanteessa kotona ja välttävät lähikontakteja, joten palveluiden tarpeen selvittäminen on nyt keskeistä, sanoo hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtaja Kirsi-Marja Karjalainen.

– On upeaa, että tässä ajassa näin iso osa ikäihmisistä on tavoitettu. Toivottavasti mahdollisimman moni ikäihmisen läheinen auttaa tarvittaessa lomakkeen täyttämisessä. Mitä enemmän saamme vastauksia sitä kautta, sen nopeammin olemme kartoittaneet avun tarpeen ja varmistaneet ettei kukaan jää yksin, Olli Naukkarinen toteaa.

Yli 70-vuotiaille avatusta palvelunumerosta 040 315 3154 voi kysyä neuvoja ja yhteystietoja arjen asioinnin palveluihin ma–pe klo 9–15 välillä. Myös ikäihmisten omaiset voivat tarvittaessa olla yhteydessä palvelunumeroon. Sairaustapauksissa tulee ottaa yhteys Keusoten koronahoitonumeroon 019 226 0099 (avoinna päivittäin klo 8–20).

Niille yli 70-vuotiaille, joita ei ole vielä tavoitettu puhelimitse, lähetetään perjantaina 27.3. tekstiviesti, jossa muistutetaan verkkosivuilla olevasta kyselystä sekä kaupungin palvelunumerosta.

Lisäksi kaupunki on lähettänyt yli 70-vuotiaiden kotitalouksiin kirjeen, jossa kerrotaan toimintaohjeista ja palveluista koronapandemian aikana. Kirjeeseen on koottu myös keskeisiä yhteystietoja.

Yli 70-vuotiaille kohdennettu palvelusivusto löytyy Järvenpään kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.jarvenpaa.fi/70.

Henkilöstö Uudenmaan rajan yli vain, jos etätyö ei mahdollista

Liikkumista Uudenmaan ja muun Suomen välillä on päätetty rajoittaa 19.4. saakka. Rajoitukset tulevat mahdollisesti voimaan jo huomenna perjantaina 27.3. Järvenpään kaupunki antaa rajanylitykseen tarvittavat luvat niille Uudenmaan ulkopuolella asuville työntekijöilleen, joille etätyön tekeminen ei ole mahdollista. Uudenmaan ulkopuolella esimerkiksi vapaa-ajan asunnolla etätöitä tekeviä kehotetaan maan hallituksen linjauksen mukaisesti palaamaan kotiin Uudellemaalle.

Takaisin