A

Järvenpään lukion vetovoima kasvoi yhteishaussa

11.06.2020

Tänään 11.6. julkaistiin kevään yhteisvalinnan hakutulokset. Järvenpään lukioon oli ennätykselliset 481 hakijaa ensimmäisellä hakutoiveella.

Yleislinjalle valinta tehdään keskiarvon perusteelle ja sisään pääsi keskiarvolla 8.83.

Erikoislinjoille valintaan vaikuttavat keskiarvon lisäksi pääsykoe tai erilaiset lisänäytöt. Koronaepidemiasta johtuen matemaattis-luonnontieteellisellä linjalla pääsykokeesta luovuttiin tällä kertaa ja valinta tehtiin pelkän keskiarvon perusteella. Linjalle valinta edellytti 9.0 keskiarvoa.

Muiden linjojen alimmat hyväksymispistemäärät olivat seuraavat: musiikki- ja tanssilinja (12.92), kuva- ja mediataidelinja (12.92) ja urheilulinja (10.85). Maksimipistemäärä kaikille linjoille oli 16, mutta kriteerit ovat erilaiset eri linjoille.

Kaikkiaan lukioon pystyttiin ottamaan 310 uutta opiskelijaa. Varasijoille, jotka täyttävät kaupungin asettaman keskiarvorajan 7.0, jäi 251 hakijaa.

- Olemme luonnollisesti iloisia lukiomme vetovoimasta, ja tulkitsemme sen palautteena oppilaitoksemme tarjoamasta hyvästä lukiopalvelusta. Tästä on hyvä jatkaa lukiomme kehittämistyötä. Ymmärrämme kuitenkin opiskelijoiden pettymyksen erityisesti niillä järvenpääläisillä hakijoilla, jotka eivät päässeet oman kaupungin lukioon. Yhteishaussa opiskelijoilla on vapaa hakeutumisoikeus ja oman kunnan opiskelijoita ei voi suosia valinnassa. Se mahdollistaa myös järvenpääläisten hakeutumisen muiden paikkakuntien lukioihin, rehtori Marja-Liisa Lehtiniemi sanoo.

Takaisin