A

Puistoruokailuun osallistui runsaasti perheitä

25.06.2020

Järvenpään kaupunki tarjosi maksuttoman lounaan lapsille 8. - 18.6. välisenä aikana. Puistoruokailu toteutettiin Kinnarin koulun ja Perhetalo Keltasirkun pihoilla.

Puistoruokailukokeilu sai hyvää vastakaikua, sillä kaiken kaikkiaan molemmissa paikoissa ruokailijoita oli yhteensä 1239. Kinnarin koulun pihalla lapsia kävi syömässä 807 ja Perhetalon Keltasirkussa 432 lasta. Päivää kohden Kinnarissa kävi ruokailijoita keskimäärin 90 ja Perhetalo Keltasirkussa 48. Suurin osa eli 97 % ruokailijoista oli alle kouluikäisiä sekä alakoulua käyviä lapsia.

Ruokailussa korostettiin koronatartunnan välttämiseksi hyvää käsihygieniaa, turvavälien noudattamista sekä ruokailua pienissä ryhmissä.

- Keltasirkussa puistoruokailusta tykättiin kovasti, ja kävijät totesivat, että tämä on hyvää toimintaa lapsiperheiden tukemiseksi. Kutsuimme perheet vuorotellen hakemaan ruokaa, jolloin jonossa seisomiselta vältyttiin. Jokainen ruoanhakija käytti käsidesiä, ja rauhallisia ruokapaikkoja oli pihalla runsaasti tarjolla, toteaa Heli Mäntynen MLL:n Uudenmaan piiristä.

- Puistoruokailukokeilun tarkoituksena on kerätä kokemuksia ja arvioida saadun palautteen perusteella toiminnan jatkamista seuraavana kesänä. Ainakin puistoruokailun tarve on ilmeinen runsaan kävijämäärän perusteella, kertoo hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtaja Kirsi-Marja Karjalainen Järvenpään kaupungilta.      

Kehitetään yhdessä puistoruokailua!

Kerro kokemuksesi puistoruokailusta mobiilisovellus MunJäkessä 30.6. mennessä. Lataa ilmainen sovellus älylaitteellesi sovelluskaupasta Google Play tai AppStore. Voit vastata myös osoitteessa www.munjake.fi.

Puistoruokailu

Ninni ja Pinja jakoivat ruokaa Keltasirkun pihalla. Turvaväleistä huolehdittiin kutsumalla perheet vuorotellen hakemaan ruokaa, jolloin jonottamiselta vältyttiin.


Puistoruokailua Keltasirkussa

Sanna-äiti tyttärineen ruokailemassa Keltasirkun pihalla.

Takaisin