A

Lautakunta palautti palveluverkkosuunnitelman valmisteluun

09.10.2020

Järvenpään kaupungin opetus- ja kasvatuslautakunta päätti tiistain 6.10. kokouksessaan palauttaa valmisteluun varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkosuunnitelman 2021-2030. Palautusta esitti Emmi Mäkinen Arto Luukkasen kannattamana.

Asiasta äänestettiin ja Mäkisen muutosesitys voitti pohjaesityksen äänin 8-5. Palauttamisen puolesta äänestivät Arto Luukkanen, Ari Alapartanen, Emmi Mäkinen, Mikko Laakkonen, Johanna Santanen, Satu Tuominen, Ville Mustonen ja Riikka Juuma. Asian käsittelyn jatkamisen puolesta äänestivät Petri Ovaska, Suvi Pohjonen, Jenni Marttinen, Tiia Östberg ja Jaana Siukola.

Kaupungin investointiohjelma 2021-2030 on etenemässä päätöksentekoon syksyn aikana, joten pitkän tähtäimen palveluverkkosuunnitelmasta ei päätetä samassa aikataulussa sen kanssa.

Palveluverkkosuunnitelma on monivuotinen ohjelma, joka sisältää koulujen ja päiväkotien sijaintien ja kiinteistöjen suunnitelman lisäksi myös paljon pedagogisia linjauksia ja muuta taustatietoa palveluverkon suunnittelulle. Edellinen varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkosuunnitelma on hyväksytty Järvenpäässä vuonna 2018.

- Sillä välin, kun uutta palveluverkkosuunnitelmaa valmistellaan, tuodaan mahdolliset kiireelliset hankkeet päätöksentekoon erikseen, vt. palvelualuejohtaja Mikko Mäkelä sanoo.

Takaisin