A

Vältä näyttöjen koskettelu – kirjaudu mobiililaitteella!

05.10.2020

Vältä näyttöjen koskettelu – kirjaudu mobiililaitteella!

Mobiilikirjautuminen korvaa nyt halutessasi kosketusnäytön koskettelun omatoimikirjastoon tai automaatille kirjautumisen yhteydessä. Voit kirjautua omalla mobiililaitteellasi sisään Järvenpään kirjastoon omatoimiaikana. Sisäänkirjautuminen toimii myös kirjaston automaateilla.

Mobiilikirjautuminen toimii lähes millä tahansa laitteella, jossa on internet-yhteys ja jolla voi lukea QR-koodeja. Mikäli mobiililaitteessasi ei ole valmiiksi asennettuna QR-koodeja lukevaa sovellusta, asenna sovellus ennen ensimmäistä kirjautumiskertaa.

Kuvaa automaatilla näkyvä QR-koodi älypuhelimen tai muun mobiililaitteen QR-koodin lukijalla ja seuraa mobiililaitteen näytön ohjeita. Ensimmäisellä käyttökerralla kirjautumisen yhteydessä kysytään kirjastokortin numero ja tunnusluku.

Automaatteja voi käyttää edelleen tavalliseen tapaan kirjastokortilla. Voit käyttää lainaamisessa myös Kirkes-verkkokirjaston omista tiedoista löytyvää sähköistä kirjastokorttia.

Näin kirjaudut mobiililaitteella:

Kirjautumiseen käy mikä tahansa laite, jossa on internet-yhteys ja sovellus, jolla voi lukea QR-koodeja. Monissa älypuhelimissa ja tableteissa sellainen on valmiina, tai sellaisen saa helposti ladattua ja asennettua. QR-koodin lukijat ovat yleensä ilmaisia sovelluksia.

Automaatin käyttäminen mobiililaitteella on helppoa:

1.  Automaatin näytöllä näkyy QR-koodi. Skannaa QR-koodi mobiililaitteellasi.

2.  Mobiililaite avaa internet-yhteyden kautta sivun, johon syötetään ensimmäisellä käyttökerralla kirjastokortin numero sekä tunnusluku.

3. Automaatti kirjautuu kirjastojärjestelmään. Tunnukset tallennetaan mobiililaitteeseen – seuraavalla kerralla tunnuksia ei enää tarvitse syöttää.

4. Automaatti on nyt käytettävissä.

Takaisin