1500 järvenpääläistä vastasi keskustan ja Rantapuiston kehittämiseen

Asukaskysely Järvenpään keskustan ja Rantapuiston kehittämisestä sai kaupunkilaiset liikkeelle. Vastauksia saatiin noin 1500, joista 310 esitti kiinnostuksen osallistua jatkossakin kehitystoimintaan. Järvenpään kaupungin henkilöstö ja Järvenpäässä toimivat yritykset saivat vastattavakseen oman kyselyn.

 Vastaajien kesken on arvottu uimahallilippuja Järvenpään uimahalliin, ja voittajille ilmoitetaan vastaajan antamaan yhteystietoon.

 Seuraavaksi analysoidaan vastaukset

Järvenpään keskustaa kehitetään tulevina vuosina eläväksi ja vetovoimaiseksi asumisen ja palvelujen keskittymäksi; erityisesti kävelykadun ympäristöä sekä Järvenpään juna-aseman aluetta radan molemmin puolin.

Rantapuiston ja Tervanokan uimarannan kehittämiseen saapui myös satoja ehdotuksia.  Mielenkiintoiset sanapilvet esimerkiksi nostavat eniten mainittuja asioita esille. Niiden lisäksi kehittämistyössä tutustuaan jokaiseen vastaukseen erikseen. Ilahduttavaa on se, että eniten toivottu asia Rantapuistoon, kahvila, on avattu viime viikolla aivan laiturin tuntumaan (Aeto Garden).

Kaupunkikehitys on erityisen ilahtunut suuresta osallistujajoukosta.  Vastauksia analysoidaan kesän aikana huolellisesti ja niistä esitetään koontia syksyllä. Esimerkiksi vastauksissa Rantapuiston tulevaisuudesta nousivat esiin turvallisuus ja vuodenaikojen monipuolinen hyödyntäminen. Yhtä lailla tärkeinä nähtiin myös tapahtumien kehittäminen sekä vapaa, tasavertainen ja saavutettava tila.

Osallistu syksyllä

Syksylle on luvassa muun muassa visio -pop uppia, jossa pääsee yhdessä suunnittelijoiden kanssa kiteyttämään mitä kohti tulevaisuudessa ponnistellaan. Lisäksi koululaisille tarjotaan lähiympäristön suunnittelupajoja. Järvenpäässä kun on neljä koulua, jotka ovat alle kilometrin päässä keskustasta.  

Lisätietoa syksyn tapahtumasta on tulossa elokuun lopulla.

Aurinkoista kesää kaikille!

toivottavat kaupunkikuva-arkkitehti Maria Suutari-Jääskö ja yritys- ja elinkeinopalveluiden ohjelmapäällikkö Heikki Häyhä, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Lisätietoja:

ohjelmapäällikkö Heikki Häyhä, heikki.hayha@jarvenpaa.fi, p. 040 315 2959.

Jaa juttu: