198 + ehdotusta Järvenpään osallistuvassa budjetoinnissa

Kaupunkilaiset ja toimijat ideoivat parempaa kaupunkiympäristöä, tukea heikommassa asemassa olevien arkeen, ulkoliikuntalaitteita ja koirapuistoja sekä inspiroivia ilmaisia tapahtumia ja uudistuksia. Osallistuvan budjetoinnin summa on 80 000 euroa vuonna 2023.

Osallistuvassa budjetoinnissa kehitetään yhteistä kaupunkia ja Järvenpäässä kaupunkitasoinen osallistuva budjetointi järjestetään nyt toista kertaa. Ideoita saatiin yli kaksisataa, koska osa ehdotuksista sisälsi useampia ideoita. Vuonna 2020 ehdotuksia saatiin alle 70, joista 44 päätyi äänestykseen.

Äänestämään päästään maaliskuun lopussa

Järvenpääläisten luovuus pyritään maaliskuun aikana järjestämään hyviksi äänestysvaihtoehdoiksi, joista kaupunkilaiset äänestävät ajalla 30.3.-24.4. Ideoiden toteutus alkaa oitis äänestystuloksen jälkeen, ja toteutus voi ulottua vuoden 2024 puolelle. Yhteystietonsa antaneet ehdottajat saavat osallistua kehittämiseen, jossa pyydetään tarkentamaan talousarviota tai kertomaan ehdotuksesta lisää. Liian kalliit ja epämääräiset ehdotukset putoavat pois äänestyksestä; monen toivomaa maauimalaa ei saa 80 000 eurolla ja suihkulähteetkin ovat yllättävän kalliita. Samankaltaiset ehdotukset yhdistetään yhdeksi mielekkääksi kokonaisuudeksi.

Näin ollen äänestykseen päätyy arviolta noin sata ehdotusta, ja kun rahaa on jaossa 80 000 euroa, äänestyksestä tullee jännittävä: saa nähdä mikä sytyttää jäkeläiset tällä kertaa! Viime kierroksen voittajia voi tarkastella kotisivulta jarvenpaa.fi/osallistuvabudjetointi

Lasten ja nuorten ääni yhdistyi koko kaupungin osbuun

Sekä äänestäminen että lasten ja nuorten osallistuminen uudistuu tällä osallistuvan budjetoinnin kierroksella. Äänestäminen tulee tapahtumaan suomi.fi-tunnuksin sähköisessä osallistuvan budjetoinnin sovelluksessa, joita pääsääntöisesti käyttävät täysi-ikäiset kaupunkilaiset. Paperilomakkeella voi äänestää Myllytien toimintakeskuksessa ja Järvenpää-infossa.

Lasten ja nuorten äänen kuulumiseksi Järvenpään koulut äänestävät kaikista kaupunkilaisten antamista ideoista, joilla on vaikutusta lasten ja nuorten elämään. Kouluilta kolme eniten ääniä saanutta etenee huhtikuiseen huippukokoukseen, jossa oppilaskuntien hallitukset äänestävät koulujen äänestystuloksesta. Voittajaehdotus etenee toteutukseen, ja seuraaville sijoille sijoittuvat saavat painotettuja ääniä, jotka lisätään kaupunkilaisten äänestystulokseen. Tällä hiukan monimutkaisella tavalla pyrimme varmistamaan osallistuvan budjetoinnin saavutettavuutta. Nyt myös ensi kertaa kaikki äänestäjät saavat valita lasten ja nuorten ideoita toteutukseen.

Lisätietoja

  • osallisuuden erityisasiantuntija Pilvi Kallio-Meriläinen, p. 040 315 3737
  • viestintäjohtaja Heli Komulainen, p. 040 315 5310.
Jaa juttu: