Äitienpäivän kunniamerkit haettavissa vuodelle 2022

Etelä-Suomen aluehallintovirasto pyytää esityksiä vuoden 2022 äitienpäivän kunniamerkkien saajista Etelä-Suomen alueelta. Tarkemmat ohjeet löydät aluehallintoviraston kirjeestä.

Kunniamerkin myöntämisperusteina ovat ehdokkaan ansiot lasten ja nuorten esimerkillisenä kasvattajana, perhe-elämän ja vanhemmuuden edistäjänä sekä laajemminkin yhteisvastuullisena toisista huolehtimisen ja välittämisen turvaajana.

Kunnat, järjestöt, yhdistykset ja muut yhteisöt voivat ehdottaa palkittavia äitejä. Jos omat lapset tekevät esityksiä, tulee niissä olla vähintään kaksi luotettavaa, toisistaan riippumatonta puoltavaa lausuntoa järjestöiltä tai muilta yhteisöiltä.

Äitienpäivän kunniamerkkiesitykset tehdään Ritarikuntien kunniamerkkiehdotuslomakkeelle ja sosiaali- ja terveysministeriön hakemusliitteeseen. Lomakkeet toimintaohjeineen löytyvät julkishallinnon verkkopalvelusta (www.suomi.fi). Niitä voi tilata myös aluehallintovirastoista.

Äitienpäiväkunniamerkkiehdotukset tulee toimittaa Etelä-Suomen aluehallintovirastoon 5.11.2021 mennessä osoitteella Etelä-Suomen aluehallintovirasto, PL 1, 13035 Hämeenlinna.

Lisätietoja kunniamerkkien hakemisesta antaa Etelä-Suomen aluehallintoviraston tarkastaja Päivi Åkerblom, puh. 0295 016 210, sähköposti: etunimi.sukunimi@avi.fi.

Jaa juttu: