Ammattitanssijoista ja ikäihmisistä koostuva esiintyjäkaarti luotaa identiteetin muovautumisen kysymyksiä

Nykytanssiryhmä Susanna Leinonen Companyn teos ARVO täyttää Järvenpää-talon Sibelius-salin lavan torstaina 28.9. ilmaisuvoimaisella 22:n esiintyjän ryhmällään. ARVO on ollut yleisö- ja arvostelumenestys, ja se jatkaa nykytanssin kärkiryhmän yhteisötaiteellista linjaa, jossa ikäihmiset esiintyvät ammattitanssijoiden rinnalla.

Kansainvälisilläkin estradeilla tunnettu Susanna Leinonen Company -ryhmä kuuluu nykytanssin kärkinimiin. Kuva: Mirkku Merimaa

ARVOssa tasavahva esiintyjäkaarti tulkitsee koreografi Tatiana Urtevan herkän vangitsevaa liikettä. Teos pohtii identiteettiin ja arvomaailmaan liittyviä kysymyksiä, kuten mikä on ikääntyvän ihmisen arvo yhteiskunnassa?

ARVO on osa Susanna Leinonen Companyn Tanssitaidetta ikäihmisille -hanketta, joka tuottaa monimuotoista tanssitaidetta nostaen esille iäkkäiden hukatun potentiaalin esiintyjinä. ARVO tuo näyttämölle ylisukupolvisia tarinoita ja kohtaamisia, joihin katsoja voi samaistua. Teoksen koskettavuus syntyy iäkkäiden esiintyjien vahvasta karismasta ja elämänkokemuksesta.

Teatteri/Tanssi+Sirkus -lehdessä (03/2023) toimittaja Miia Hannula kuvaa: ” – – SLC:n taidokkuudestaan tunnetut ammattitanssijat ja ikääntyneet harrastajat onnistuvat huimalla tavalla kuromaan voimavaransa yhteen ja luomaan erilaisten kapasiteettiensa pohjalta täysipainoista tanssitaidetta. – – Tilan antaminen moninaisuudelle, erilaisuuden arvostus ja tasavertaisuus tekevät teoksesta vaikutusvoimaisen ja eheän. Vaihtuvien penkkimuodostelmien varassa rytmittyvissä kohtauksissa elämäntuntoinen ja teknisesti virtuoosinen liike virtaa vaikuttavalla tavalla.”

Esityksen jälkeisessä taiteilijatapaamisessa on mahdollista kuulla lisää ARVOn työskentelytavasta ryhmää johtavalta Susanna Leinoselta ja sen tanssijoilta. ARVO on osa Helsingin kaupungin ikäihmisten liikkumisen ja kulttuurin edistämishanketta.

ARVO lupaa monimuotoista ja kiehtovaa huipputanssia. Kuva: Mirkku Merimaa

Kansainvälinen taiteilijaryhmä palaa jo kolmatta kertaa Järvenpäähän

Susanna Leinonen on yksi kansainvälisesti arvostetuimmista suomalaisista koreografeista. Leinosen vuonna 2001 perustamalle Susanna Leinonen Company -ryhmälle on tunnusomaista persoonallinen, runsaasti yksityiskohtia sisältävä fyysinen liikekieli yhdessä viimeistellyn ja tarkkaan harkitun visuaalisuuden kanssa. Laajalti ulkomailla esiintyneen Susanna Leinonen Companyn teokset ovat ihastuttaneet kriitikoita ja yleisöjä tinkimättömän taiteellisella visiollaan, henkeäsalpaavalla visuaalisuudellaan ja ainutlaatuisella, teoksia varten sävelletyllä musiikillaan sekä alansa huipputekijöiden luomalla valosuunnittelulla ja puvustuksella.

Ryhmä palaa nyt jo kolmatta kertaa Järvenpää-talolle Järvenpään kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden kanssa tehdyn yhteistyön tiimoilta: aikaisemmin Järvenpäässä on päästy todistamaan teoksia BODY ja Juuret. Tekemillään vierailuilla ryhmä haluaa tarjota korkealaatuista taidetta lähellä ihmisiä, heidän omissa kulttuurikeskuksissaan – muuallakin kuin suurimmissa kaupungeissa.

ARVOssa esiintyvät eri ikäiset tanssijat. Kuva: Mirkku Merimaa

Susanna Leinonen Company: ARVO

To 28.9.2023 klo 19
Sibelius-sali, Järvenpää-talo (Hallintokatu 4, Järvenpää)
Liput: 24,10 € / 16,10 € / 10,10 € tai Kaikukortti
Järvenpää-talon lipunmyynnistä, muista Lippupisteen myyntipisteistä ja Lippu.fi-verkkopalvelusta (alk. + 1,5 €).
Kesto: noin 50 min, ei väliaikaa. Taitelijatapaaminen noin 20 min.
Tanssijat: Tatiana Urteva, Camilla Keihäs, Aino Päivike, Suvi Nieminen ja Antti-Pekka Pudas
Senioritanssijat: Elina Achté, Antti Hakulinen, Liisa Haverila, Ulla Hopponen, Laila Hynninen, Sirkku Iskanius, Teppo Koskela, Heikki Mahlamäki, Anne Metsovirta, Kristina Sanaksenaho, Max Segler, Saara Soini, Tuija Tukki ja Marska Virtanen.

Lisätiedot:
Heidi Jäntti
kulttuurituottaja
Yleiset kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, Hyvinvoinnin palvelualue
puh. 040 315 2201
heidi.jantti(at)jarvenpaa.fi

Jaa juttu: