Asunnottomien yö Järvenpään torilla 17.10. klo 16-20

Kenelle kaupunki kuuluu?

Suomessa on vuodesta 2002 alkaen vietetty YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaista päivää Asunnottomien yön merkeissä. Asunnottomien yön yleisenä tavoitteena on tukea jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon – omaan kotiin. Tänä vuonna valtakunnallisena teemana on Kenelle kaupunki kuuluu?

Musiikkia ja ajatustenvaihtoa

Järvenpään kaupunki päävastuullisena järjestää paikallisen tapahtuman Järvenpään torilla kello 16-20 yhdessä laajan verkoston kanssa. Tilaisuuden avaa kaupungin hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtaja Kirsi-Marja Karjalainen. Monipuolinen ilta jatkuu musiikilla ja yllätysesityksin. Paneelissa väitämme, että ”Kaupunki kuuluu kaikille” ja ääneen pääsevät kaupunkitilan asiantuntijat ja kokemustoimijat.

Lämmikettä, palveluja ja kohtaamisia

Telttatorilla voi kello 16 alkaen nauttia lämmintä juomaa ja makkaraa, istahtaa pyöreän pöydän ääreen keskustelemaan ja kysymään, tai käydä ilmaisessa parturi-kampaamossa lämpimässä teltassa. Seurakunnan, A-killan ja aikuissosiaalityön tekijät ovat torilla tapaamassa ihmisiä ja esittelemässä toimintaansa. Torilla ja Ilmaritorin outlet-pisteellä jaetaan villasukkia ja vaatteita, Ilmaritorilla jaossa myös tavaraa.

Lavaohjelma

  • Kello 16 – 16.10, avaussanat, Kirsi-Marja Karjalainen.
  • Kello 16.15-17 amerikkalaista juurimusiikkia suomeksi ja hyvää tarinaa: Juippi&Juippi, Jukka Hakonen ja Mikko Perkoila.
  • Kello 17.20 – 17.50 Paneelikeskustelussa Järvenpään kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Petri Graeffe, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kehittämispäällikkö Elisa Niklander,  valtuutettu ja aluevaltuutettu Pirjo Komulainen, Rinnekotien Wäylän palveluyksikön johtaja Niina Leskinen ja yksikön sosionomi Rachel Roth, kotoutumispalveluiden erityisasiantuntija Arja Loima. Paneeli voi jatkua telttapaneelina.
  • kello 18.15-19 Teemu ja Mikko. Kekseliäästi nimetty poprock-cover -duo päivittää nykyhitit puoliakustiseen muottiin klassikoita unohtamatta!
  • 19-19.45 Suruttomat: Täysikasvuisten muskariksi itseään tituleeraava orkesteri viihdyttää yleisöä vähähälyisellä kantrilla, vinksahtaneilla iskelmillä ja omilla käännöskappaleillaan. Alati vaihtuva kokoonpano luo yllätyksellisyyden tunnetta. Jokainen show on erilainen!

Tapahtumaan osallistuvat toimijat: Diakonissalaitoksen Rinnekodit Wäylä, A-kilta Keusoten aikuissosiaalityö, Hyvä kasvaa Järvenpäässä -asukasliike, Järvenpään seurakunta, Kela, Setlementti Louhela, Keuda-oppilaitos, asunnottomuutta vähentävä Nestori-hanke, Järvenpään Lions Club Järvenpää, Ilmaritori, Järvenpään kaupunki, Terveysneuvontapiste Tykki, Tuusulanjärven Klubitalo, Sykettä ja Sinfoniaa ja Yhdessä katettu.

  • Järvenpään tori: Järnefeltinkatu 1, Prisma-keskuksen vieressä.
  • Ilmaritorin outlet: Valtuustonkatu 3, 04410 Järvenpää

Lämpimästi tervetuloa!

Juippi ja Juippi -duo.
Juippi&Juippi on kahden amerikkalaiseen juurimusiikkiin viehtyneen muusikon, Jukka Haikosen ja Mikko Perkoilan muodostama akustinen duo. Juippi&Juippi esiintyy kello 16.15.
Teemu ja Mikko päivittävät poprock-hittejä puoliakustiseen kuosiin kello 18.15.
Suruttomat orkesterin jäseniä
Suruttomien motto on “Muut tekee mitä osaa – Suruttomat mitä sattuu”, kuvassa orkesterin jäseniä.
Jaa juttu: