Business Järvenpää: Svengin yritysalueen seuraavat yritystontit lähtevät rakentumaan tänä vuonna

Svengin yritysalue sijaitsee loistavien liikenneyhteyksien päässä Järvenpään pohjoisosassa, Lahden moottoritien (E75) välittömässä läheisyydessä. Haarajoen juna-asema löytyy noin 500 metrin päästä. Tuotteet, tavarat ja työvoima liikkuvat näppärästi joka suuntaan yritysalueelta. Svengin tonttikorttelista 1440 on lohkottu Parru-Yhtiöille ja Motiontekille sopivat määräalat.

Svengin yritysalueen kyltti, taustalla näkyy rekka, pakettiauto ja metsää.

Yritystonttineuvotteluissa asiakas on aina keskiössä

Järvenpää kiinnostaa erilaisia yrityksiä ja yritystonttikysyntää on mukavasti. Jokainen yritystonttiasiakas kohdataan aina asiakkaan lähtökohdista. Keskeistä kaupungille on löytää asiakkaan kanssa yhteinen näkemys ratkaisukeskeisesti, joka palvelee parhaalla mahdollisella tavalla molempia osapuolia – niin yritysasiakkaan kuin kaupungin tarpeita ja toiveita.

”Svengin yritysalue sopii monenlaiseen yritystoimintaan. Alkuvuodesta uutisoimme Svengin yritysalueelle tulevasta Volaresta, joka valmistaa hyönteispohjaista proteiinia. Olemme kaupungilla erittäin tyytyväisiä, että Svengin yritysalue lähtee nyt kunnolla kehittymään sekä kaupunkiin saadaan uusia yrityksiä ja lisää työpaikkoja. Toivotamme uudet tulijat lämpimästi tervetulleiksi Svengiin”, iloitsee kaupungin yritys- ja elinkeinopalveluista sijoittumisneuvotteluja vetävä yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramo.

”Tonttikortteleiden hyvä puoli on se, että korttelista pystytään tarvittaessa lohkomaan toimijalle juuri oikeanmuotoinen määräala. Kaupungin tehtävänä on varmistaa, että lohkomisen myötä myös muille ko. kortteliin tuleville toimijoille jää järkevä kokonaisuus niin pinta-alaltaan kuin rakennusoikeudeltaan”, täydentää tonttipäällikkö Tarja Kariniemi.

Parru-Yhtiöt siirtyvät Vähänummen yritysalueelta Svengiin

Järvenpäässä toimiva, vuonna 2011 perustettu Parru-Yhtiöt on erikoistunut korjausrakentamiseen ja saneeraukseen. Yrityksen asiakaskunta koostuu pääasiassa taloyhtiöistä, isännöitsijöistä ja kiinteistön omistajista pääkaupunkiseudulla ja Uudenmaan alueella.

Toiminta uusissa tiloissa alkaa arviolta vuodenvaihteen 2023/2024 tienoilla.

”Svengin alue valikoitui meille juna-aseman ja moottoritien läheisyyden takia. Ratkaisevaa oli myös, että kaupunki lohkaisi juuri meidän tarpeillemme sopivan kokoisen tontin, tontti on tasainen ja perustamisen kannalta hyvä”, kertoo Parru-Yhtiöiden perustaja ja toimitusjohtaja Kim Partanen.

Pääväylät ja liikenteellinen saavutettavuus vaikuttivat Motiontek Oy:n sijoittumiseen Svengiin

Teknisen tukkukaupan toimija Motiontek Oy maahantuo ja varastoi suomalaisessa teollisuudessa, liikkuvan kaluston kunnossapidossa ja koneenrakennuksessa käytettäviä tuotteita. Motiontek Oy:lla on periaate, ettei sekundaa myydä. Motiontekin asiakkaat löytyvät yritysmaailmasta. Yritys tarjoaa asiakkailleen teknistä osaamista tuotteisiin ja monenlaisten teollisuuden sovelluksiin liittyen sekä kattavan varaston tuotteita nopeasti toimitettuna.

Toiminta uusissa tiloissa alkaa arviolta vuoden 2024 loppukesästä.

”Yrityksemme toimitilat varastoineen sijaitsevat tällä hetkellä Pornaisissa. Etsimme toimintamme kannalta uutta sijaintia, joka helpottaa erityisesti logistiikan toimivuutta, yritysyhteistyötä sekä liikkuvuutta niin pääkaupunkiseudulla kuin laajemminkin koko Suomessa. Olemme kasvava yritys, jonka valttina on kattava varastointi asiakkaidemme tarvitsemia tuotteita. Järvenpäästä löytyi meille joustava ratkaisu, joka mahdollistaa toiminnan kasvamisen pitkälle tulevaisuuteen”, kertoo Motiontekin toimitusjohtaja Marko Rantanen.

Onko Järvenpää yrityksesi seuraava sijaintipaikka?

Järvenpäässä, myös Svengin yritysalueella, on vielä vapaita yritystontteja. Vapaisiin tontteihin voi tutustua tarkemmin Business Järvenpää -sivulla. Ota meihin yhteyttä ja löydetään yrityksesi toiminnalle hyvä ratkaisu.

Welcome to The Growth Zone – metropolialueen pohjoiseen keskukseen Järvenpäähän!


Lisätietoja Järvenpään kaupunki:

Yritys- ja elinkeinopalvelut, yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramo, puh. 040 315 3130
Maankäyttö- ja karttapalvelut, tonttipäällikkö Tarja Kariniemi, puh. 040 315 2445


Tiedote on julkaistu alun perin Business Järvenpään sivuilla.

Jaa juttu: