Keski-Uudenmaan eduskuntavaaliehdokkaita Kestävän elämäntavan messuilla 4.2. klo 13.30-14.30

Millainen on kestävä ja oikeudenmukainen Suomi?

Järvenpäässä pidetään laadukkaat Kestävän elämäntavan messut 4.2.2023 Järvenpää-talolla. Messujen ohjelmassa on erilaisia paneelikeskusteluita, työpajoja sekä second hand -tuotteiden ja kestävien tuotteiden ja palveluiden myyntiä. Sibelius-salin yhtenä ohjelmana on tunnin mittainen vaalipaneeli, johon osallistuvat eduskuntavaaliehdokkaat ja ehdokasasettelua tekevät puolueet Keski-Uudeltamaalta.

Paneelin teemana on sosiaalinen kestävyys, mikä on yksi kestävän kehityksen osa-alue ekologisen ja taloudellisen kestävyyden rinnalla. Kevään eduskuntavaalikampanjoinnin ollessa kuumimmillaan haluamme keskustelulla kasvattaa äänestysintoa ja korostaa äänestämisen tärkeää vaikutusta. Kutsumme paneeliin muun muassa maahanmuuttajia, ikäihmisiä ja nuoria ja pyydämme kysymyksiä myös ennakkoon. Muita aiheita ovat huono-osaisuuden ehkäisy, eriarvoisuuden kaventaminen ja tulevien sukupolvien asumiskelpoinen maailma.

Messuille osallistuvat panelistit

Petri Graeffe (Kansallinen Kokoomus), Antti Heikkilä (Suomen Keskusta), Annica Hosio (Feministinen puolue), Kirsi Janhunen (Liike Nyt), Taina Kivelä (Liberaalipuolue), Satu Lampi (Perussuomalaiset), Tiia Lintula (Vihreä liitto), Eemeli Peltonen (Suomen Sosialidemokraattinen Puolue), Frida Sigfrids (Suomen ruotsalainen kansanpuolue), Suomen Kristillisdemokraatit (KD), Lotta Vainiola (Vasemmistoliitto).

Sibelius-salin ohjelma messuilla

 • 10.00 Kiertokapulan leikkimielinen lajittelukilpailu, kisaamassa Järvenpään kaupunginjohtaja Iiris Laukkanen ja Kehäkettu Aleksi Saurama!
 • 10.30 Järvenpään uusi kaupunginjohtaja Iiris Laukkanen esittäytyy
 • 11.00 Kestävää muotia -luento: Tule kuulemaan Aino Riihon luentoa vastuullisesta muodista, vaate- ja muotiteollisuuden haasteista – ja miten voit kuluttajana muuttaa tilannetta konkreettisesti!
 • 11.30 Kestävä asuminen Keravalla; Keravan kaupunki
 • 12.00 Kestävän elämäntavan kiihdyttämön lanseeraustilaisuus; Järvenpään kaupunki & D-mat
 • 13.00 Keskustelua Tuusulanjärvestä
 • 13.30 Kestävä ja oikeudenmukainen Suomi -eduskuntavaalipaneeli
 • 14.30 Kohtuukulutus elämäntapana – turhasta jätteestä kieltäytyminen Keskustelemassa muun muassa Kuluttajaliiton asiantuntija Jenni Vainioranta, joka nostaa esille miksi meidän tulisi luopua ruokahävikin muodossa tapahtuvasta ylikulutuksesta.
 • 15.00 SPR:n Ilmastovaikuttajat

Tutustu koko Kestävän elämäntavan messuohjelmaan! Messuille on vapaa pääsy.

https://tapahtumat.jarvenpaa.fi/fi-FI/page/63861e37e4972a7de7fd7c86

Lisätietoja:

 • osallisuuden erityisasiantuntija Pilvi Kallio-Meriläinen, p. 040 315 3737
 • maahanmuuttotyön erityisasiantuntija Arja Loima, p. 040 315 2075, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi
Kuvassa vihreää maapalloa halkoo ajotie, joka johtaa kaupunkiin jossa paljon kerrostaloja. Taustalla värikäs sateenkaari ja kuumailmapalloja. Tekstissä kerrotaan eduskuntavaalipaneelin paikka ja aika Järvenpään Kestävän elämäntavan messuilla.
Jaa juttu: