Ensimmäinen Keski-Uudenmaan Pride juhlitaan 3.-5.9.2021

Saimme teiltä kunniakkaan ja ilontäyteisen tehtävän järjestää juhlavaakin juhlavamman Keski-Uudenmaan yhteisen Pride-tapahtuman! Järvenpäässä ja Tuusulassa molemmissa tehtiin valtuustoaloite tapahtumasta, jonka molemmat Tuusulanjärven kunnat hyväksyivät. Yhteiseen matkaan on liittynyt myös Keravan kaupunki nuorisokirjaston voimin.

Nyt kutsumme kaikki mukaan tekemään keskiuusimaalaista Pridea! Alkusyksystä järjestettävän tapahtuman sisältöä suunnitellaan parhaillaan ja mukaan ehtii vielä loistavasti. Järjestämme laajan ja näyttävän liputuksen koko viikonlopun 3.-5.9. ajan, minkä lisäksi lauantaina 4.9 Rantapuistossa juhlitaan puistojuhla-henkistä päätapahtumaa, johon mukana olevat järjestäjät pääsevät suunnittelemaan ohjelmaa! Lisäksi olemme kesäkuun viimeisellä viikolla vietettävässä Pride-viikossa mukana sateenkariteemaisella visuaalisella ilmeellä niin Järvenpään kaupungin kotisivuilla kuin sosiaalisessa mediassakin.

Koska haluamme järjestää Priden terveysturvallisesti ja myös eri aikaan kuin suurenmoisen Helsinki Pride -tapahtuman, me juhlimme vasta syksyllä. Pride on aina ajankohtainen syy juhlia ja syyskuun alussa suotuisa sää mahdollistaa vielä ulkona kokoontumisen. Haluamme myös ehtiä kerätä mahdollisimman monta tahoa mukaan tekemään tätä, ja tulevaisuuden Prideä.

Sateenkaariyhteisön asemasta pidetään huolta mm. Järvenpään Nuorisopalveluiden Sateenkaarevat -toiminnan avulla: ”Tärkeitä arvojamme ovat tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja toimimme mm. sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyvien ennakkoluulojen ja stereotypioiden purkamiseksi. Tavoitteenamme on eri toimintaympäristöissä tapahtuvan kohtaamisen ja osallisuuden lisäämisen keinoin tukea nuoren yksilöllistä kasvua kohti hyvinvoivaa aikuisuutta”, kertoo Järvenpään nuorisopalvelut.

Ovi tapahtumaan pidetään avoinna ja mukaan ovat tervetulleita kaikki keski-Uudenmaan kunnat. Ensimmäisenä vuonna Järvenpäässä 4.9. järjestettävä päätapahtuma tulee kiertämään vuosittain eri kuntien alueella, eli vuonna 2022 juhlitaan Tuusulassa.

Mukana on jo useampi järjestäjä, mutta tässä juhlassa ei voi olla liikaa juhlijoita! Osallistu siis avoimeen suunnittelukokoukseen Discordissa ma 28.6. klo 18-19. Discordin kutsulinkki: https://discord.gg/PHzTYJxpHZ

Jaa juttu: