Gutsy Go -toimintaviikko saapuu jälleen Järvenpäähän 4.–8.9.2023

80 nuorta, 5 päivää aikaa, 8 ratkaisua kaupunkilaisten hyväksi! 

Gutsy Go palaa Järvenpäähän! 80 kasiluokkalaista kutsuu mukaan koko kaupungin ja tekee näkyväksi sen, mihin nuoret haluavat vaikuttaa juuri nyt.

Gutsy Go toimintaviikko toteutetaan jälleen syyskuussa Järvenpäässä, kun 80 kahdeksasluokkalaista innovoi ja toteuttaa ratkaisuja koko kaupungin hyväksi. Palkitun Gutsy Go -yhteisömenetelmän avulla nuoret ryntäävät apuun yhteisöä ja nuoria itseään askarruttaviin tilanteisiin. Viikon aikana tiimit toteuttavat 8 rauhantekoa, jotka nähdään tunnerikkaan viikon päätteeksi dokumentoituina valkokankaalla! 

Gutsy Go Järvenpää -viikko huipentuu kaikille avoimeen ensi-iltaan tiistaina 19.9. klo 15.30–16.45 Järvenpään elokuvateatterissa Studio 123:ssa (Helsingintie 12, 04400 Järvenpää).

Lämpimästi tervetuloa ensi-iltaan, ilmoittautuminen tätä kautta: https://bit.ly/ggjarvenpaaenska2023

– Gutsy Go projekteja on toteutettu ympäri Suomea jo lähes 5000 nuoren kanssa ja on upeaa päästä toteuttamaan viikko meille jo entuudestaan tuttuun kouluun Järvenpäähän. Ajassamme on paljon epävarmuutta, joka heijastuu nuoriin. Gutsy Go tarjoaa välittömän kokemuksen siitä, että asioihin voi vaikuttaa ja että emme ole yksin. Toimiessaan yhdessä muiden hyväksi myös nuorten oma hyvinvointi vahvistuu, kertoo Gutsy Go:n toiminnanjohtaja Veera Ikonen.

Nuorten tiimejä ohjaavat Gutsy Go -valmentajakoulutuksen saaneet Järvenpään Yhteiskoulun opettajat sekä Järvenpään nuorisopalveluiden työntekijät. Paikallisten ammattilaisten tukena toteutuksessa on Gutsy Go:n pedagogian ja median ammattilaisista koostuva tiimi.

– On kiinnostava nähdä mihin nuoremme haluavat puuttua juuri nyt, tässä ajassa. Nuoria varmasti mietityttää maailman ajankohtaiset asiat, ilmastonmuutos, yksinäisyys, kaverit, ryhmään kuuluminen. Hieno olla tässä mukana, sillä näin kasiluokkalaisemme toivottavasti saavat mahdollisuuden tehdä rauhantekoja ja saavat kokemuksen siitä, että yhdessä voi saada aikaan huikeita juttuja, joilla on merkitystä jollekin toiselle”, toteaa Järvenpään Yhteiskoulun rehtori Pia Pohjanpalo.

Gutsy Go on Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla palkittu yhteisöllinen valmennusmenetelmä, joka yhdistää pedagogiaa, mediaa ja rauhantyötä. Sen tavoitteena on vahvistaa nuorten osallisuutta ja ehkäistä polarisaatiota tarjoamalla nuorille merkityksellinen kokemus vaikuttamisesta, yhteisöön kuulumisesta ja yhteistyöstä. Nuorten luomat Gutsy Go -videot nostavat nuorten yhteiskunnallisen potentiaalin näkyväksi mediassa. Mukana toiminnassa on ollut jo liki 5000 nuorta eri puolilta Suomea ja Virosta, ja nuorten ratkaisuja on kertynyt jo yli 500. 

Lisätietoa Gutsy Go -menetelmästä: https://gutsygo.fi/

Gutsy Go somessa: 

Facebook: https://www.facebook.com/GutsyCollective/

Instagram: https://www.instagram.com/gutsycollective/

YouTube: bit.ly/gutsygotube

Twitter: https://twitter.com/gutsycollective

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Veera Ikonen, toiminnanjohtaja, +358 40708 0701, veera@gutsygo.fi

Johanna Vanttaja, tapahtumatuottaja, +358 400390 551, johanna.vanttaja@gutsygo.fi

Jaa juttu: