Hae istutuslaatikkoa Kesälaitumelle 2024!

Pop up -kaupunkipuutarha on nyt Kesälaidun 2024. Istutuslaatikoiden haku kesäksi 2024 käynnistyi.

Taustaa

Viime vuonna Järvenpään kaupunki kutsui kaupunkilaisia ja toimijoita rakentamaan yhteistä kaupunkipuutarhaa keskeiselle paikalle Järvenpää-talon ja kaupunginkirjaston väliin jäävälle kentälle. Noin 2 300 neliön kokoinen alue tunnettiin kaupunkilaisten keskuudessa vanhana kaupungintalon tonttina, josta rakennus purettiin vuonna 2020.

Tulevana kesänä yhdessä tekeminen asukkaiden ja toimijoiden kesken on edelleen ehdottomasti sallittua. Kartanontien puoleinen, 1 700m2 suuruinen alue pysyy paikoituspaikkana.

Kesästä 2023 tehtyä ja opittua

Puutarhan sydän oli istutuslaatikoiden kasvattajat ja kastelijat. Puutarhuri Anja Lukjanov kertoi, kuinka viime kesänä ihmiset uteliaana kyselivät kasveista. Ilkivaltaa kasveille tai muuten kentällä ei juurikaan ollut. Järvenpään Opiston taideteokset olivat upeita ja ensi kesän Kesäkuviskurssit luovat lisää kauneutta.

Tulevaisuudessa kentälle toivottiin varjoisaa paikkaa ja lisää roskakoreja. Suunnitteluhortonomi Viivi Tasso pohtii varjostamisen huokeita ratkaisuja ja yhdessä ideoidaan Kesälaitumelle pieniä uudistuksia. Kentälle ei istuteta pysyviä rakenteita tai syvään juurtuvaa kasvustoa, sillä tontti on kaavoitettu palvelujen alueeksi.

Nimi muuttui Kesälaitumeksi

Nimen verkosto vaihtoi Pop up -kaupunkipuutarhasta Kesälaitumeksi, koska toiminta jatkuu koko kesän ja alkusyksyn. Vuosiluku Kesälaidun-sanan perässä merkitsee aina yhden kesän mittaista projektia, jota jatketaan ja kehitetään vuosi kerrallaan.

Kesälaidun 2024: lisää istutuksia, pelivälineitä ja taidetta

Järvenpääläinen yksityishenkilö sekä Järvenpäässä toimiva taho voi varata oman istutuslaatikon Kesälaitumelta 2024. Istutuslaatikoiden määrää lisätään toiveiden mukaisesti. Tuusulanjärven Klubitalo on viimevuotiseen tapaan mukana istutuksien kastelussa: kasteluapu keventää viljelijöiden kesää siten, että istutuslaatikon voi jättää esimerkiksi lomamatkan ajaksi.

Istutuslaatikkovaraukset https://forms.office.com/e/gdezbKESXS

Muraaleja maalataan kevään aikana

Laitumelta löytyy iso kuutio, joka on tarkoitettu muraalimaalaukseen. Järvenpään Opiston kurssilla toteutetaan kuution maalaus huhti-toukokuussa kuvaamataidon opettaja Santeri Karttusen johdolla. Tämänkin jälkeen kuutio on avoin muiden maalareiden muraaleille.

Perennanvaihto oli hauskaa

Perennanvaihtotorit pidetään kahdesti kera kesäisten puuhien, ja omatoimista tavaralainaa kirjastolla kehitetään. Petankkikenttä sopii erinomaisesti myös Boccian-peluuseen.

Kesälaitumelle ilmestyy pientä tekemistä lapsille ja lapsenmielisille. Parempaa viestintää varten Kesälaitumelle perustetaan verkkosivu. Viestejä ja ehdotuksia tekemiseen tulee löytymään myös laitumelta. Oma tekeminen on ehdottomasti sallittua: leikeistä saa jäädä jälkiä seuraaville leikkijöille.

Ensimmäinen perennanvaihtotori pidetään keskiviikkona 15.5. klo 13-19.

Voit olla meihin yhteydessä!

Varaa istutuslaatikko

Kesällä 2023 kentällä pelattiin mölkkyä ja viljeltiin 12 istutuslaatikkoa. Kuva: Anja Lukjanov.
Jaa juttu: