Harjulan kampuksen peruskivi muurattiin

Harjulan kampuksen peruskivi muurattiin 10.12.2020 Harjulan kampuksen työmaalla. Tilaisuus järjestettiin pienimuotoisena ja henkilömäärältään rajattuna koronaepidemian vuoksi. Tapahtumaan osallistuivat Järvenpään kaupungin, Mestaritoiminta Oy:n ja rakennusurakasta vastaavan Fira Oy:n edustajat.

Aikakapseli peruskiveen

Tulevia sukupolvia varten peruskiveen muurattiin aikakapseli. Harjulan koulun 3. ja 4. luokan oppilaskunnan edustajat laittoivat kapseliin kampuksen rakennuspiirustukset, onnen kolikoita sekä lasten toiveita ja ajatuksia unelmien koulusta. Sujahtipa kapseliin tuleville sukupolville luettavaksi myös paikallinen sanomalehti.

Harjulan uutta kampusta on suunniteltu yhteistyössä käyttäjien, koulun ja varhaiskasvatuksen henkilöstön ja lasten kanssa jo syksystä 2019. Harjulan kampus rakennetaan vanhan Harjulan koulun paikalle. Joustavat ja muunneltavat koulutilat on suunniteltu noin 450 lapselle ja päiväkoti- ja esiopetustilat noin 150 lapselle.

Harjula on Järvenpäässä ensimmäinen kouluyhteisö, jossa varhaiskasvatus ja perusopetus aina 6. luokkaan saakka toimivat yhteisöllisesti samalla kampuksella. Varhaiskasvatus sijoittuu kokonaisuudessaan uudisosaan. Perusopetus jaetaan kolmeen eri soluun uudisrakennukseen ja vanhaan osaan, joita voi ajatella omina pieninä kyläkouluinaan. Vanhaan suojeltuun Harjulaan, joka perusparannetaan, tulee opetustilojen lisäksi puuhapaja ja käden taitojen tiloja.

Rakennustyöt on tarkoitus saada valmiiksi kevään 2022 aikana ja lapset henkilökuntineen pääsevät aloittamaan uusissa tiloissa syksyllä 2022. Sitä ennen kaupunkilaiset pääsevät tutustumaan kampukseen, jonka on tarkoitus olla auki myös ilta- ja viikonloppukäyttäjille.

Harjulan peruskiven muuraus
Harjulan koulun rehtori Tarja Edry ja 3. ja 4. luokan oppilaat jättivät tämän päivän muistot aikakapseliin.

Osallisuusfoorumissa kaivauduttiin kampukseen ja pedagogiikkaan

Harjulan kampukseen liittyvä osallisuusfoorumi järjestettiin koulun lasten huoltajille ja alueen asukkaille 9.12. Teamsin välityksellä. Tilaisuuteen osallistui 48 henkilöä. Osallisuusfoorumissa oltiin kiinnostuneita rakentamisen vaiheista, mutta myös tulevan kampuksen pedagogiikasta ja toimintakulttuurista. Illan aikana keskusteltiin muun muassa tulevan kampuksen akustiikasta, kosteudenhallinnasta, eskareiden ja alkuopetuksen yhteistoiminnasta ja piha-alueen käytöstä.

Huoltajien ja alueen asukkaiden osallisuusfoorumeita järjestetään myös jatkossa kampuksen rakennushankkeen edetessä.

Jaa juttu: