Hävikkiviikko 2025 kannustaa tuunaamaan ruoasta uusia herkkuja

Ruokahävikin vähentämisen teemaviikko käynnistyy jo kolmattatoista kertaa. Tänä vuonna Hävikkiviikko innostaa suomalaisia loihtimaan tähteistä ja pakastimen aarteista maukkaita aterioita ja jakamaan ideoitaan somessa.

Hävikkiviikkoa vietetään 22.–28.9.2025, ja sen tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä ja lisätä ruoan arvostusta. Kuluttaja-lehden järjestämä valtakunnallinen kampanja tuo jälleen esiin ruokahävikin vähentämisen merkitystä ja kannustaa jokaista hyödyntämään ruoan rippeet entistä kekseliäämmin.

Vuoden 2025 teemana on ruoan luova ja joustava tuunaaminen. Eilisen tähteistä, pakastimen kätköistä tai jääkaapin sekalaisista aineksista voi syntyä mainio arkiruoka – vaikkapa sörsseli, joka säästää rahaa ja pienentää ruokahävikkiä samalla, kun ruoan arvostus kasvaa.

Tänä vuonna Hävikkiviikko rohkaisee osallistujia jakamaan myös omia reseptejään ja kuviaan sosiaalisessa mediassa. Yllätyspadoista, makaronimössöistä ja muista arkisista herkuista voi löytyä uusia suosikkeja, jotka inspiroivat muitakin kokeilemaan tähteistä kokkaamista. Tule mukaan ja tee oma osasi ruokahävikin vähentämiseksi!

Tahdotko jakaa jutun? Se käy kätevästi tästä!