Ikäviikoilla 2023 – Tervetuloa asumisen minimessuille 3.10. klo 10.30-16

Järvenpään kaupunki järjestää asumisen minimessut Myllytien toimintakeskuksessa torstaina 3.10. klo 10.30-16. Monipuolisen messupäivän aiheita ovat asumisviihtyisyys, turvallisuus ja muutos. Monelle ikäihmiselle tulee aika vaihtaa kotia suuremmasta pienempään ja silloin on tärkeää, että erilaisia vaihtoehtoja löytyisi monipuolisesti Järvenpäästä.

Tuoretta asumisen tietoa ja neuvontaa

 ikääntyneiden asumisen minimessuilla voit rauhassa kierrellä esittelypisteitä kello 10.30 alkaen. Kodinturvapalvelut, kodin asumispalvelut ja asunnon vaihtoon liittyvää tietoa ja neuvontaa tarjoavat muun muassa AddSecure, Helppi ja Re/Max.

Järvenpään seurakunnan etsivä vanhustyö “Välitämme sinusta” ja Setlementti Louhelan kotona asumisen tuki ja vapaaehtoisapu taas tarjoavat vilkautta ikäihmisen sosiaaliseen eloon. Hyvinvointialue Keusoten pisteellä ollaan valmiita vastaamaan kaikkeen mitä kysytään ja OmaisOiva esittelee omaishoitajia tukevaa toimintaa. Järvenpään eläkeläisneuvoston pisteellä voit harjoittaa ikäihmisen asumisen edunvalvontaa; asioita, joihin sinä haluaisit vaikuttaa. Järvenpään kirjaston pisteellä tutustut kirjaston palveluihin. Messuilla on kahvio auki, ja 40 ensimmäiselle tarjoamme kahvit.

Puhuja- ja lauluvieraita

Iltapäivällä tilaisuus jatkuu puhujavierain: asuntoneuvos Raija Hynynen Ympäristöministeriöstä, ja Järvenpään eläkeläisneuvosto puheenjohtaja Liisa Majanen avaavat tilaisuuden. Pelastuslaitoksen Ari Heikkilä neuvoo ja ohjaa kodin turvallisuuteen liittyvissä asioissa. Vanhustyön Keskusliiton korjaustyön päällikkö Jukka Laakson aiheena on korjausrakentaminen ja muun muassa remontointiin tarjolla oleva apu. Puheiden perään kuullaan laulua Krysanteemi-kuoron esittämänä.

Tule kuulluksi keskustelussa

Minimessujen päätteeksi järjestetään paneelikeskustelu, jossa ääneen pääsevät asumisen asiantuntijat ja kokemusasiantuntijat: muun muassa kodin vaihtoon liittyvät kysymykset, toiveet ja jännitykset käsitellään yhteisesti keskustellen. Paneeliin on lupautunut Järvenpään kaupungin ja kaupungin Mestariasuntojen työntekijöitä, Keusoten asiakasohjaus ja iäkkäitä omakoti- ja kerrostaloasukkaita. Osallistujien pohdinnat ja puheenvuorot ovat kaiken aikaa hyvin tervetulleita!

Asumisen minimessut tiistaina 3.10. klo 10.30-16, Myllytien toimintakeskus, Myllytie 11.

Järjestää Järvenpään kaupunki yhteistyössä asumisen asiantuntijat. Messuille on vapaa pääsy. Ohjelmamuutokset päivitämme tähän uutiseen.

Tutustu Ikäviikkojen 2023 esitteeseen! https://issuu.com/jarvenpaankaupunki/docs/ik_kuu2023_verkkoesite

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Anne Honkanen, p. 040 315 3499, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Jaa juttu: