Ilmaiset harrastukset lapsille ja nuorille voitti vuoden 2023-2024 osallistuvan budjetoinnin äänestyksen Järvenpäässä

Järvenpään osallistuvassa budjetoinnissa äänestettiin 86 ehdotuksesta toteutukseen 14. Äänestäjiä oli yhteensä 4 422. Oma Järvenpään digialustalla äänesti 1 329, manuaalisesti 62. Koulujen kautta ääniä annettiin 3 031.

Osallistuva budjetointi on toimintapa, jossa kaupunkilaiset pääsevät äänestäen päättämään mihin yhteisiä julkisia varoja käytetään. Järvenpäässä kaupunkitasoinen osallistuva budjetointi järjestettiin toisen kerran, ja tällä kertaa siihen yhdistettiin lasten ja nuorten ääni. Koulujen äänestystuloksista yksi valittiin toteutukseen lasten ja nuorten huippukokouksessa 25.4., ja seitsemän seuraavaksi suosituinta ehdotusta saivat painotettuja ääniä. Koko kaupungin osallistuvan budjetoinnin budjetti oli 80 000 euroa.

Myös aikuiset olivat lasten ja nuorten asialla

Lasten ja nuorten lisäksi muut kaupunkilaiset paransivat lasten ja nuorten oloja äänillään. Toteutukseen etenevät matalan kynnyksen kahvila nuorille, ilmaisliput Järvenpään uimahalliin 7-17 -vuotiaille, iloa kouluruokaan ja tuhat euroa joka koulun omaan osallistuvaan budjetointiin. Nuoriin ja nuoriin aikuisiin vetoaa myös LKB Bike Parkin kehittäminen ja Kulttuurikorttelin tapahtuma, jotka etenevät toteutukseen aikuisten äänin niin ikään. Voittoideaa ilmaisista harrastuksista ehdotti ammattiopisto Spesian ohjaaja Päivi Toivola ja sitä äänesti 561 äänestäjää. Ilmaiset harrastukset -ehdotus olisi ilman lasten ja nuorten ääntäkin edennyt toteutukseen.

Luvassa yhteinen joulu ja iloinen värikäs kesä

Toiseksi eniten, 435 ääntä, sai ehdotus yhteiseksi joulunvietoksi yksinäisille ja vähävaraisille. Muita voittoisia ehdotuksia olivat Järvenpään kävelykadun ilmaiset kesäkirppikset ja katukonsertit, kukkaloistoa pellolle, ilmainen puistojumppa Rantapuistossa, Grillipaikan tarpeet Vanhankylänniemen rantaan, Tuusulanjärven jääradan toteutus ja Kaamosajan valaistus Rantapuistoon: Väriä pimeään.

Äänestystulos oli monen ehdotuksen välillä tasainen, eroa saattoi olla vain muutaman äänen verran. Äänestäjät jakoivat koko 80 000 euron summan tarkasti ja tasaisesti, tasaisen hyville ehdotuksille.

Järvenpään kaupunki kiittää kaikkia äänestäneitä ja ehdotuksen tekijöitä osallistumisesta ja yhteisestä hyvästä, jota kaupungissa tullaan näkemään.

Äänestystulos ja lisätietoa osallistuvasta budjetoinnista /kaupunki-ja-paatoksenteko/osallistu-ja-vaikuta/osallistuva-budjetointi

Lisätietoja: osallisuuden erityisasiantuntija Pilvi Kallio-Meriläinen, p. 040 315 3737, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Jaa juttu: