Ilmaritorin perustaja Kirsi Janhunen on Vuoden järvenpääläinen 2022

Vapaaehtoisyhteisö Ilmaritorin perustaja Kirsi Janhunen on valittu Vuoden järvenpääläiseksi 2022. Valinnan teki Järvenpään Seudun Nuorkauppakamari.

Kuvassa Maija Lamminpää (vas), Kirsi Janhunen ja Ellen Vikman.

Ehdotuksia Vuoden järvenpääläiseksi saatiin tänäkin vuonna kymmeniä, ja mukana oli monia tärkeitä toimijoita esimerkiksi urheiluseuroista sekä nuoriso-, vanhus- ja päihde- ja mielenterveystyön parista. Janhusen ja Ilmaritorin merkittävä työpanos teki kuitenkin Nuorkauppakamarin palkintolautakuntaan erityisen vaikutuksen.

Venäjän hyökkäyssodan alettua helmikuussa 2022 Kirsi Janhunen ei aikaillut vaan ryhtyi jo aiemmin perustamansa Ilmaritorin puitteissa organisoimaan toimivaa mallia avun keräämiseksi ja jakamiseksi Ukrainasta saapuneille pakolaisille. Janhunen kokosi yhteen vapaaehtoiset sekä koordinoi tavaralahjoitusten keräämisen ja jakamisen.

Aluksi kerättyjä avustuksia säilöttiin Janhusen omassa alakerrassa, mutta toiminnan laajentuessa Ilmaritorin kotipaikaksi vakiintui Järvenpään kaupungin Valpu-talo osoitteeseen Valtuustonkatu 3. Nykyisin Ilmaritoria pyörittää noin 60 vapaaehtoista, ja toiminta tapahtuu yhteistyössä vastaanottokeskuksen, Järvenpään kaupungin ja kaupungissa toimivan Tukea ja tekoja -verkoston kanssa.

Nuorkauppakamarin vastaanottamissa perusteluissa Janhusen roolia Ilmaritorin toiminnassa kuvattiin erityisen merkittäväksi:

Vaikka toimintaa tekee laaja joukko vapaaehtoisia ja nyt myös ukrainalaisia, on Kirsin rooli alusta alkaen ollut merkittävin. Kirsi on Ilmaritorin kantava voima, joka on antanut toiminnalle kasvot, ja osallistuu tunteja säästämättä yhteistyöhön kaupungin ja kotoutumistoimijan kanssa. Esimerkillistä vapaaehtoistyötä Suomessa.”

Valinta Vuoden järvenpääläiseksi oli Järvenpään historiastakin kiinnostuneelle Janhuselle iloinen yllätys, joka on tärkeä jakaa koko Ilmaritorin yhteisön kanssa.

– Tämä palkinto kuuluu koko porukalle. Imaritoria ei olisi ilman ihanaa vapaaehtoisjoukkoa, lahjoittajia ja yhteistyökumppaneitamme.

Järvenpään Seudun Nuorkauppakamari on jakanut Vuoden järvenpääläinen -tunnustuksen vuodesta 1984 alkaen. Tätä ennen jaettiin yrittäjäpalkinto, joka myönnettiin ensimmäistä kertaa jo vuonna 1978. Viime vuonna tunnustuksen sai JäPS-ikoni ja sarjayrittäjä Roope Autio.

Jaa juttu: