Itsenäisyyttä juhlitaan Järvenpäässä perinteisellä musiikkiopiston Itsenäisyyspäivän konsertilla

Järvenpään kaupunki juhlistaa itsenäisyyspäivää perinteeksi muodostuneella Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston sinfoniaorkesterin konsertilla. Järvenpää-talon Sibelius-salissa 6. joulukuuta klo 14 järjestettävä tilaisuus on kaikille avoin, ja siihen on vapaa pääsy.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Eemeli Peltonen lausuu itsenäisyyspäivän tervehdyssanat sekä jakaa Järvenpään Sibelius-Seura ry:n puolesta Sibelius-stipendin lahjakkaalle järvenpääläiselle musiikinopiskelijalle.

Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston sinfoniaorkesteria johtaa Pekka Häkkinen ja viulusolistina soittaa Tsui-Shan Tu. Ohjelmassa on muun muassa kansallissäveltäjämme Jean Sibeliuksen ja järvenpääläistaustaisten säveltäjien Mauri Hongiston, Joonas Kokkosen ja Raine Ampujan musiikkia. Konsertissa esiintyy myös viime vuoden Sibelius-stipendiaatti, piano-oppilas Samuel Saarikivi, joka tulkitsee Leevi Madetojan Kuoleman puutarhasta osan 2 ja Magnus Lindbergin Jubilee IV. Konsertin päättää Maamme-laulu.

Perinteistä kahvitarjoilua ei järjestetä tänä vuonna vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi.

Konsertin kesto on noin tunti. Sibelius-salin paikat täytetään saapumisjärjestyksessä, ei ennakkovarauksia. Turvallisuusmääräysten vuoksi yleisöä voidaan ottaa ainoastaan salin istumapaikoille.

Tapahtuman terveysturvallisuudesta

Konsertti järjestetään päivittyviä viranomaisohjeita noudattaen. Järvenpää-talolla kiinnitetään erityistä huomiota siivoukseen ja hygieniaan koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Tiloissa on tarjolla käsidesiä ja käytössä on maskisuositus. Huolehdithan riittävistä turvaväleistä muihin osallistujiin sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Tärkeintä on, ettet tule tapahtumiin pienissäkään sairauden oireissa.
Tällä hetkellä Järvenpää-talolla ei vaadita koronapassia yleisötilaisuuksissa. Viranomaisohjeistukset voivat muuttua kuitenkin nopeaan, joten seuraathan tilannetta ja varaudu esittämään koronapassi saapuessasi, mikäli rajoitukset niin vaativat.

Lisätietoja:
Pirre Raijas, Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston rehtori, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi, p. 040 315 2845
Heidi Jäntti, kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden kulttuurituottaja, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi, p. 040 315 2201

Jaa juttu: