JÄPS-ikoni ja sarjayrittäjä Roope Autio on Vuoden Järvenpääläinen 2021

Vuoden Järvenpääläiseksi 2021 on valittu kotikaupungissaan vahvasti vaikuttava Roope Autio. Vaikka Roope on aktiivinen tekijä, nousee kuluneelta vuodelta yksi saavutus ylitse muiden – Roope oli mukana nostamassa Järvenpään Palloseuran (JÄPS) edustusjoukkuetta jalkapallon Ykköseen. Lähes koko ikänsä JÄPS:ssä pelannut Roope on edustusjoukkueen kapteeni ja puolustuslinjan johtohahmo. Erityisesti Roope ”Mr. Sinisydän” saa kiitosta periksiantamattomasta asenteestaan, jonka innoittamana hän on kehittänyt pitkäjänteisesti jalkapallokulttuuria ja futis-pöhinää Järvenpäässä.

Kuvassa (vas.) Järvenpään Seudun Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Viktor Andersson, palkittu Roope Autio sekä kilpailun projektipäällikkö Mikko Lähteelä.

Vaikka Roope tunnetaan parhaiten JÄPS:n edustusjoukkueen nokkamiehenä, on mies monessa mukana. Roope on yrittäjä isolla Y:llä. Hän pyörittää Terholassa toimivaa Volttitehdasta sekä Liikuntakeskus Spurttia Emalikukassa yhdessä yhtiökumppaneidensa kanssa. Kesäisin Roope vetää sivutoimisesti sup-lautavuokrausta Tervanokassa. Lisäksi Roope on mukana tammikuussa Järvenpäähän aukeavan HI5-monitoimiareenan puuhamiehenä.  

– Tämä on todella iloinen yllätys, eikä vähiten siksi, että olen ylpeä järvenpääläisyydestäni. Tunnustus on hieno päätös menestyksekkäälle vuodelle. Samalla odotan jo kovasti tulevaa, eikä tekeminen tästä ainakaan hiljene, iloitsee Roope Autio.

– Valinnassa korostui ennen kaikkea Roopen aktiivinen rooli, tarttuva tekemisen meininki sekä aina positiivinen asenne. Toki ei valinnassa voitu sivuuttaa JÄPS:n huikeaa menestysvuotta, summaa Järvenpään Seudun Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Viktor Andersson.

Vuoden Järvenpääläinen -tunnustus omaa pitkät perinteet. Tunnustus on Järvenpään Seudun Nuorkauppakamarin jakama palkinto ansioituneelle henkilölle tai vaikuttajalle. Palkinnon saajan valitsee palkintolautakunta. Vuosina 1978 ja 1979 palkinto jaettiin yrittäjäpalkintona. Vuosina 1980–1983 palkinto jaettiin nimellä Nuorkauppakamaripalkinto. Vuoden Järvenpääläinen -nimellä tunnustus on kulkenut vuodesta 1984 asti. Vuonna 2020 palkinto myönnettiin potkunyrkkeilijä Akseli Sauramalle.

Viimeisimmässä Järvenpäästudiossa 7.12. “Yhteisö ja minä” keskusteltiin urheilun ja kulttuurin merkityksestä yhteisöllisyyden luomisessa. Roope Autio oli yhtenä vieraana tässä studiossa. Studiojakson tallenteen voit katsoa youtube-kanavaltamme.

Jaa juttu: