Järvenpää jakaa kotitestejä oppilaille ja koulujen henkilökunnalle

Järvenpään kaupunki varautuu koronan lisääntyviin omikron-virusmuunnoksen tartuntamääriin jakamalla tänään tiistaina 18.1. peruskoulun ja lukion oppilaille sekä henkilökunnalle kaksi kotipikatestiä kullekin. Varhaiskasvatuksen henkilöstölle kotipikatestejä on jaettu jo viime viikolla.

Kaupunki on ohjeistanut kodit tekemään oppilaalle kotona pikatestin, mikäli hänellä ilmenee oireita tai opetusryhmän altistumisesta tulee koululta ilmoitus. Näin pyritään varmistamaan turvallinen kouluun paluu ja välttymään jatkotartunnoilta. Kotitestin tekeminen on vapaaehtoista, mutta tässä tartuntatilanteessa oireiselle ja altistuneelle erittäin tärkeää.

Jos oppilas, jolla ei ole koronaan viittaavia oireita, saa kotipikatestistä negatiivisen tuloksen, hän voi tulla normaalisti kouluun. Jos tulos on positiivinen, oppilas jää kotiin ja positiivisesta tuloksesta pyydetään ilmoittamaan välittömästi koululle Wilman kautta.

Mikäli epidemiatilanne pahenee Järvenpäässä, saatetaan pyytää myös oireettomien oppilaiden testaamista. Huoltajia pyydetään seuraamaan aktiivisesti koulujen Wilman ja varhaiskasvatuksen Daisyn koronaviestintää.

Järvenpään opetuksen ja varhaiskasvatuksen tartuntalukuja voi seurata tältä joka arkipäivä päivitettävältä tilastosivulta: Järvenpään kaupungin koulujen ja varhaiskasvatuksen koronatartunnat | Järvenpää (jarvenpaa.fi)

Jaa juttu: