Järvenpää kannustaa Earth Hourin viettoon lauantaina 25.3.2023

Earth Hourin ajaksi on mahdollista laittaa esimerkiksi kynttilä palamaan. Kuva: Laura Karlin.

Maailmanlaajuista WWF:n Earth Hour -ympäristötapahtumaa vietetään tänä vuonna lauantaina 25.3. klo 20.30–21.30, jolloin luonnon ja ilmaston puolesta sammutetaan valot tunnin ajaksi. Valojen sammuttaminen on symbolinen ele, jolla osoitetaan huomio vakavalle asialle: ilmastonmuutoksen kiihtymiselle ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymiselle.

Järvenpään kaupunki kannustaa sinua osallistumaan Earth Hourin viettoon. Hetkeä on mahdollista viettää yksin, perheen tai ystävien kanssa. Tänä vuonna WWF kerää myös lupauksia luonnolle. Valitse omat ilmastotekosi valmiista listasta tai lisää oman lupauksesi. Vastaamisen jälkeen näet, mitä muut vastaajat ovat luvanneet.

Earth Hour on kasvanut vuosien saatossa valojen sammutuksesta kansanliikkeeksi, jonka tavoite on yhdistää ihmiset ilmasto- ja ympäristökriisin ratkaisemiseksi. Earth Hour innostaa ilmastotekoihin, vahvistaa niin yksilöiden kuin yhteisöjenkin sitoutumista pitää huolta ympäristöstä, lisää yhteishenkeä, osoittaa joukkovoimaa ja luo painetta päättäjille ripeisiin ilmastotoimiin sekä luonnon monimuotoisuuden suojeluun. Noin 1,5 miljoonaa suomalaista ilmaisee vuosittain huolensa ympäristön tilasta osallistumalla Earth Houriin.

WWF:n sivuilta löytyy lisätietoa ympäristötapahtumasta.

Jaa juttu: