Järvenpää myy ison tontin Svengin yritysalueelta – suunnitteilla Postin varastorakennus toimintoineen

Järvenpään kaupunginhallituksen kokouksessa 28.6.2023 on käsittelyssä yritystontin myynti Posti Group Oyj:lle. Kyseessä on 18 hehtaarin kokoinen tontti 93 500 k-m2 rakennusoikeudella Svengin -yritysalueelta 5,8 M€ kauppahintaan. Svengin yritysalue sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien päässä, aivan Lahden moottoritien (E75) ja Järvenpään pohjoisen liittymän sekä Haarajoen juna-aseman vieressä.

Posti Group Oyj suunnittelee uuden varaston rakentamista ja siihen liittyvien toimintojen sijoittumista Järvenpäähän Posti-konserniin kuuluvan Transvalin käyttöön. Rakennuttamispäätös tehdään myöhemmin. Varaston toimintaan liittyvistä yksityiskohdista, kuten rakentamisen aikataulut, tekniset ratkaisut ja arvioitu työllistävyys, kerrotaan lisää, kun hankkeeseen liittyvät päätökset on tehty.

Transval on ulkoistuslogistiikan markkinajohtaja Suomessa ja Pohjoismaiden suurin sisälogistiikkatalo. Transvalin viimeisin 30 000 neliömetrin kokoinen varastorakennus valmistui Sipooseen vuonna 2022.

”Järvenpään kaupunki on erittäin iloinen yhteistyöstä ja merkittävän kokoisesta tonttikaupasta Postin kanssa”, toteaa Järvenpään kaupunkikehitysjohtaja Harri Palviainen.

Lisätiedot

Harri Palviainen, kaupunkikehitysjohtaja, Järvenpään kaupunki
p. +358 500 967 744, harri.palviainen@jarvenpaa.fi

Järvenpää on kasvava lähes 46 000 asukkaan kaupunki Keski-Uudellamaalla. Jatkuvasti kehittyvä metropolialueen pohjoinen keskus tarjoaa turvalliset juuret ja kantavat siivet. Vireään kulttuurikaupunkiin on uuden asukkaan, vierailijan sekä yrityksen helppo tulla. Yhteisenä tavoitteenamme on kaupungin asukkaiden ja yritysten menestys, hyvinvointi sekä asioiden sujuvuus.

Jaa juttu: