Järvenpää on mukana UUSIMAA23-valmiusharjoituksessa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto järjestää Uudellamaalla alueellisen valmiusharjoituksen UUSIMAA23, joka huipentuu tämän viikon tiistaista torstaihin 28.–30.11. järjestettävään aktiivivaiheeseen. Osallistujat pääsevät silloin harjoittelemaan toimintaa kuvitteellisissa poikkeusoloissa. UUSIMAA23-valmiusharjoitukseen arvioidaan osallistuvan lähes tuhat henkilöä noin 50:stä Uudenmaan alueella toimivasta organisaatiosta.

Myös Järvenpään kaupunki on mukana harjoituksessa. Järvenpäässä harjoittelun keskiössä ovat johtaminen, tilannekuvan muodostaminen ja viestintä. Harjoitukseen osallistuu kaupungin valmiusjohtoryhmä, jota johtaa kaupunginjohtaja.

Valmiusharjoituksen skenaariona on kiristynyt kansainvälinen tilanne, jonka seurauksena yhteiskunnan turvallisuustilanne on heikentynyt, kriittisen infrastruktuurin toiminta on häiriintynyt ja sotilaallisen voimankäytön uhka on merkittävästi kasvanut. Harjoituksen teema on hyvin ajankohtainen, ja ennakkopalautteen perusteella se on koettu erittäin tarpeelliseksi.

Valmiusharjoituksen aktiivivaihe pidetään työpöytäharjoituksena, ja siinä käytetään apuna virtuaalista harjoitusalustaa. Harjoitus ei siis näy katukuvassa, mutta virtuaalisella alustalla osallistujat voivat harjoitella erilaisia tilanteita tehokkaasti väestönsuojelun näkökulmasta.

”Harjoitukseen laaditun kuvitteellisen tilanteen perusteella syntyy tarve suojata väestöä tai siirtää suuria määriä ihmisiä Uudeltamaalta toisiin maakuntiin. Tällaisen häiriötilanteen hoitamiseen osallistuisivat käytännössä kaikki alueen viranomaiset, hyvinvointialueet, kunnat sekä monet järjestöt. Sujuva yhteistoiminta edellyttää yhteisen tilanneymmärryksen muodostamista ja jakamista, mikä on myös yksi keskeinen harjoituksen teema. Harjoitus on tärkeä sekä kunnille että erityisesti uusille hyvinvointialueille”, kertoo Etelä-Suomen aluehallintoviraston pelastusylitarkastaja Unto Usvasalo.

Linkki aluehallintoviraston tiedotteeseen.

Lisätiedot:

Jussi Jokivaara
turvallisuus- ja valmiuspäällikkö
Järvenpään kaupunki
p. 040 315 3133
jussi.jokivaara@jarvenpaa.fi

Jaa juttu: