Järvenpään historiaa sanoin ja sävelin -musiikkiesitys kuljettaa läpi Järvenpään 70-vuotisen historian

Perjantaina 17.12. klo 14 Järvenpää-talossa matkataan Järvenpään kaupungin 70.vuotiseen historiaan musiikin sävelin. Jussi ja Tuulia Hongiston suunnittelemaan Järvenpään historiaa sanoin ja sävelin -musiikkiesitykseen on kaikilla vapaa pääsy.

Tuulia Hongisto mustavalkoisessa kuvassa
Tuulia Hongisto
Jussi Hongisto kuvassa kitaran kanssa
Jussi Hongisto


Järvenpää 70 -juhlavuoden kunniaksi toteutetussa Järvenpään historiaa sanoin ja sävelin -esityksessä käsitellään Järvenpään 70-vuotista historiaa erilaisten merkittävien tapahtumien kautta. Tilaisuudessa esiintyvät Jussi ja Tuulia Hongisto, kulttuurin parissa aktiivisesti toimiva pariskunta; ovat myös suunnitelleet esityksen, joka rakentuu erilaisista musiikkikappaleista ja niiden välissä kuultavista historiallisista teemoista. Kuultavat teokset ovat pääasiassa järvenpääläisten säveltäjien tuotantoa, mutta mukana on myös pari tuttua laulua maailmalta.

Jussi Hongisto on monipuolinen muusikko ja musiikkipedagogi. Hän on valmistunut sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi että Metropolia AMK:sta musiikkipedagogiksi. Jussi tunnetaan mm. Paja Bandin basisti-laulajana sekä Järvenpään teatterin ja Keski-Uudenmaan Teatterin riveistä esiintyjänä, muusikkona, musiikintekijänä ja kapellimestarina. Viime aikoina Jussi on myös säveltänyt uutta lastenmusiikkia Villisukat-lastenmusiikkiyhtyeelle. 

Tuulia Hongisto on pitkän linjan teatterilainen Järvenpään teatterista. Hän on ollut mukana useissa musikaaleissa ja musiikkiteatteriesityksissä sekä tehnyt koreografioita ja ohjannut musiikkiin painottuvia teatteriesityksiä. Tuulia on laulanut a cappella -lauluyhtye SoliC:ssa ja on yksi lastenmusiikkiyhtye Villisukkien jäsenistä. Innostuksen juuri tämän esityksen luomiseen Tuulia sai Kulttuurihyvinvoinnin YAMK-opinnoistaan: taide ja kulttuuri kuuluvat kaikille – taiteen ja kulttuurin pitäisi olla helposti saatavissa ja saavutettavissa erilaisille kohderyhmille.

Tilaisuuteen on maksuton sisäänpääsy. Paikat Juhani Aho -salissa täytetään saapumisjärjestyksessä, ei ennakkovarauksia. Esityksen kesto on noin 40 minuuttia.

Esitys on toteutettu Järvenpään kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden tuella.

Tapahtuman terveysturvallisuus

Tapahtuma järjestetään päivittyviä viranomaisohjeita noudattaen. Järvenpää-talolla kiinnitetään erityistä huomiota siivoukseen ja hygieniaan koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Tiloissa on tarjolla käsidesiä ja käytössä on maskisuositus. Huolehdithan riittävistä turvaväleistä muihin osallistujiin sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Tärkeintä on, ettet tule tapahtumiin pienissäkään sairauden oireissa.

Aluehallintoviraston Uudenmaan sairaanhoitopiirin kunnille antaman linjauksen mukaisesti Järvenpää-talolla on otettu käyttöön koronapassi yleisötilaisuuksissa ajalla 4.–31.12.2021. Huolehdithan saapuessasi tilaisuuteen, että sinulla on mukanasi henkilöllisyystodistus ja voimassa oleva koronapassi puhelimessa tai tulosteena. Lue lisää Järvenpää-talon sivuilta.

Jaa juttu: