Järvenpään julkisella liikenteellä pääsee liikkumaan ilmaiseksi lauantaina 24.9.

Anna autolle vapaapäivä ja hyppää rohkeasti paikallisbussiin! Järvenpään julkisessa liikenteessä on lauantaina 24.9. ilmainen joukkoliikennepäivä, jolloin kaikki halukkaat pääsevät matkustamaan ilmaiseksi kaupungin linja-autoliikenteessä. Maksuttomasti on mahdollista kulkea kaikilla sisäisillä lauantaisin kulkevilla linjoilla 21, 22, 23L ja 24 sekä palveluliikenteellä.

– Me kaupungilla haluamme kannustaa liikkumaan julkisilla, sillä se on kustannus- ja energiatehokkaampi vaihtoehto omalla autolla liikkumisen sijaan. Tavoitteena on saada kaupunkilaiset tutustumaan ja kokeilemaan Järvenpään sisäistä joukkoliikennettä, kaupungin liikennesuunnittelija Mikko Kaukinen kertoo.

Kestävämpien liikkumismuotojen puolesta

Aiemmin samalla ja edeltävällä viikolla vietetään Euroopan liikkujan viikkoa 16.-22.9.2022, joka muistuttaa kestävästä liikkumisesta. Torstaina 22.9. on maailmanlaajuinen Auton vapaapäivä, joka sisältyy osana Liikkujan viikon viettoon. Liikkujan viikolla nostetaan esille arjen liikkumista ja siihen liittyvää energiankäyttöä. Jo pienillä muutoksilla liikkumistavoissa voi saada aikaan säästöjä. Liikkujan viikolla kannustetaan kaikkia liikkuman kestävästi ja taloudellisesti. Esimerkiksi kävely, pyöräily, joukkoliikenne ja kimppakyydit ovat yleensä kustannus- ja energiatehokkaampia vaihtoehtoja kuin yksin omalla autolla liikkuminen.

Kaupungin julkinen liikenne

Järvenpään julkisesta liikenteestä ja tarkemmista aikatauluista löytyy lisätietoa osoitteesta jarvenpaa.fi/liikenne.


Lisätietoja:

Mikko Kaukinen (liikenne, kaupunkikehitys)
liikennesuunnittelija
p. 040 315 2357
mikko.kaukinen@jarvenpaa.fi

Jaa juttu: