Järvenpään kaupunki ja Keusote myyvät Jatsi Oy:n osakkeet hankintamenettelyllä

Järvenpään kaupunginhallitus päätyi vuoden 2020 viimeisessä kokouksessaan ratkaisuun, jossa Järvenpään ateria- ja siivouspalvelut Jatsi Oy:n osakkeet päätettiin myydä kilpailutuksella valittavalle palveluntuottajalle. Myös Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä on samalla sitoutunut myymään oman 1,96 prosentin omistuksensa Jatsista.

Kaupunginhallitus äänesti asiasta kokouksen kuluessa kahdesti. Jarno Hautamäki esitti Ulla-Mari Karhun kannattamana asian palauttamista valmisteluun. Palauttamisen puolesta äänestivät Hautamäen ja Karhun lisäksi Tomi Passi ja Mimmi Launiala. Asian käsittelyn jatkamisen puolesta äänestivät Ossi Vähäsarja, Katja Repo, Mikko Taavitsainen, Willem van Schevikhoven, Hanna Graeffe, Helinä Perttu ja Pekka Heikkilä. Tämän jälkeen Jarno Hautamäki esitti Ulla-Mari Karhun kannattamana, että asian käsittelyä jatkettaisiin osittaisen myynnin vaihtoehdon pohjalta. Hautamäen muutosesityksen puolesta äänesti Hautamäen ja Karhun lisäksi Launiala. Muut hallituksen jäsenet äänestivät pohjaesityksen puolesta ja päädyttiin Jatsi Oy:n kaikkien osakkeiden myymiseen ateria- ja siivouspalveluiden hankintamenettelyllä.

Jatsi Oy perustettiin vuonna 2018 tuottamaan Järvenpään ateria- ja siivouspalvelut. Tuolloin myös sote oli vielä osa kaupungin omaa toimintaa. Yhtiön perustamisella haettiin muun muassa tuottavuushyötyjä yhdistelmätyöstä. Toinen keskeinen syy perustamiseen oli sote-uudistuksen aiheuttamiin muutoksiin varautuminen.

Järvenpään kaupunki valmistelee nyt kilpailutusta, jonka yhteydessä osakkeet myydään. Kilpailutus on tarkoitus viedä läpi kuluvan kevään aikana.

Jatsi Oy:n henkilöstölle on kerrottu tulevasta kilpailutuksesta. Henkilöstö siirtyy uudelle omistajalle pysyen edelleen Jatsi Oy:n palveluksessa vanhoina työntekijöinä.

Kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen uskoo, että uusi omistaja pystyy kehittämään yhtiön prosesseja entistä kilpailukykyisemmiksi.

Kahden ensimmäisen toimintavuoden aikana Jatsi Oy:n toimintaa on kehitetty ansiokkaasti, mutta yhtiön koko on osoittautunut liian pieneksi kilpailuille ateria- ja siivouspalvelumarkkinoille. Tehtyjen selvitysten pohjalta on käynyt ilmi, että Järvenpään kaupungin sekä Keusoten on kannattavampaa myydä yhtiön osakkeet markkinoilla toimivalle yritykselle, jonka volyymit mahdollistavat tehokkaat tuotantoprosessit. Kaupunki on toteuttanut myös indikatiivisen tarjouskierroksen, jonka perusteella Jatsi Oy:n osakkeille on useita kiinnostuneita ostajia.

– Yhtiö ja sen henkilöstö ovat tehneet hyvää työtä niissä puitteissa kuin se on ollut mahdollista. Alalla on pula osaavista tekijöistä ja Jatsin tärkein pääoma on sen henkilöstö, Naukkarinen toteaa.

Jaa juttu: