Järvenpään kaupunki on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa

Kampanja on käynnissä ajalla 13.4–14.6.2023. Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin.

Yle järjestää keväällä 2023 kaksi kuukautta kestävän Miljoona roskapussia -kampanjan, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskia, vähentää välinpitämättömyyttä ympäristön roskaamista kohtaan, ja havahduttaa ihmiset ymmärtämään sekä näkemään roskien määrä.

Kampanjassa mukana olevat kunnat, kaupungit, järjestöt ja yhteisöt kannustavat asukkaitaan tai jäseniään osallistumaan roskien keräämiseen.

Järvenpään kaupunki kampanjassa vahvasti mukana

Kaksi kuukautta kestävissä siivoustalkoissa 130 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja yhdistää voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussia roskia.

Järvenpää on yksi mukana olevista kaupungeista. Kaupunki tiedottaa lähiviikkoina aiheesta lisää.

Samaan aikaan kuka tahansa voi lähteä itsenäisesti keräämään roskia yksin tai yhdessä vaikkapa perheen tai kaveriporukan kanssa. Mukaan on mahdollista haastaa myös muita. Sosiaalisessa mediassa käytetään kampanja-aikana tunnistetta #miljoonaroskapussia ja Järvenpäässä lisäksi tunnistetta #järvenpää.

Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä! Laskuri aukeaa maanantaina 10.4. osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia.

Kampanjan suora lähetys Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 13.4. klo 20.00. Tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 14.6. klo 20.00.

Ylen tiedote: Poimi roskat reitiltäsi – Ylen Miljoona roskapussia -kampanja alkaa huhtikuussa – Yleisradio – yle.fi

Jaa juttu: