Järvenpään lukion kansainvälinen toiminta sai tunnustusta!
—Opetus ja kasvatusJärvenpään lukiolle myönnettiin loppuvuodesta 2021 Euroopan unionin kansainvälisen toiminnan Erasmus+ -akkreditointi. Se tarkoittaa lukiomme laatuvarmistettua jäsenyyttä EU:n Erasmus+ -ohjelmassa vuosina 2021–2027. Lukiomme kansainvälinen toiminta on siis laadultaan hyväksi havaittua!
”Akkreditointi edistää lukiomme kansainvälisen toiminnan pitkäjänteisyyttä ja suunnitelmallisuutta. Myönnetty avustus luo paremmat mahdollisuudet osallistua lukiomme useisiin eurooppalaisiin hankkeisiin myös niille opiskelijoille, joille se olisi taloudellisesti muutoin haastavaa. Lisäksi akkreditointi tukee henkilöstön kansainvälisen osaamisen kehittämistä ja kielitaidon ylläpitämistä.”, lukion rehtori Marja-Liisa Lehtiniemi kuvailee tunnustuksen merkitystä toiminnan kehittämisessä.
Järvenpään lukio on mukana ohjelmassa vuosittain vaihtuvin hankkein. Nyt alkavalle kaudelle (1.6.2022–31.8.2023) lukiolle myönnettiin peräti 156 046 euroa erilaisiin kansainvälisiin hankkeisiin, jotka täyttävät Erasmus+ -ehdot.
Kansainvälinen yhteistyö antaa opiskelijoille valmiuksia tulevaisuuden opintoihin ja työelämään
Erasmus+ -ohjelman kansainvälinen toiminta voi olla esimerkiksi opiskelijoiden ja henkilöstön kouluttautumista tai opiskelua ulkomailla. Ohjelma kannustaa myös Suomessa toteutettavaan niin sanottuun ”kotikansainvälisyyteen”. Erityistä Erasmus+ -hankkeissa on se, että toimitaan aina yhdessä eurooppalaisten kumppanikoulujen kanssa.
Järvenpään lukiolla on jo nyt useita kansainvälisiä hankkeita meneillään, myös erilaisten Erasmus+ -ehdot täyttävien kumppanikoulujen kanssa.
”Monipuolinen kansainvälinen toiminta tukee osaltaan kielitaidon kehittämistä ja antaa valmiuksia toimia tulevaisuudessa kansainvälisillä opiskelu- ja työurilla.”, Lehtiniemi tiivistää lukion kansainvälisen toiminnan kehittämisen tärkeyttä.
Tiivistetysti Erasmus+ -akkreditoinnista:
- Opetushallitus myöntää rahoitusta määräaikaan mennessä jätetyille ja kelpoisuustarkastuksessa hyväksytyille rahoitushakemuksille Erasmus+ -budjetista.
- Vuosien 2021-2027 Erasmus+ -ohjelmassa painotetaan erityisesti inkluusiota, digitaalisuutta, vihreyttä sekä yhteiskunnallista osallistumista.
- Organisaatiot, joille myönnetään akkreditointi, saavat muodollisen tunnustuksen siitä, että kansainvälinen toiminta täyttää Euroopan komission laatuvaatimukset.
- Akkreditointi myönnetään koko ohjelmakauden loppuun asti. Tämä tarkoittaa, että rahoitus oppija- ja henkilöstöliikkuvuuteen on taattu koko ohjelmakauden ajaksi. Näin akkreditointi mahdollistaa pitkäjänteisen ja strategisen kansainvälisen yhteistyön.

Lisätietoja: www.oph.fi/erasmusplus