Järvenpään osallistuvan budjetoinnin äänestys käynnistyi: kaupunkilainen valitsee yli 80 ehdotuksesta

Järvenpään kaupunki käyttää 80 000 euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Äänestysaika on 30.3. – 24.4., ja äänestää voit uudessa osallistuvan budjetoinnin sovelluksessa Suomi.fi-tunnuksin. Manuaalisesti äänestetään muun muassa Järvenpää-infossa. Lasten ja nuorten äänestys on samaan aikaan käynnissä oppilaitoksissa.

Järvenpään osallistuvan budjetoinnin äänestys on nyt auennut. Äänestää saa yhden kerran. Tutustu ehdotuksiin ja etene digiäänestykseen osoitteesta jarvenpaa.fi/osallistuvabudjetointi

Millaisia ehdotuksia järvenpääläiset tekivät?

Osallistuvassa budjetoinnissa tavoitteena on ideoida ehdotuksia ja tehdä suunnitelmia, jotka hyödyttävät monia. Nyt valittavana onkin kymmeniä hyviä ehdotuksia kaupunkiympäristön parantamisesta inspiroiviin tapahtumiin ja kekseliääseen yhteisöllisyyteen. Ehdotusten hintahaitari vaihtelee tuhannesta kuuteenkymmeneen tuhanteen euroon.

Ehdotuksia saatiin helmikuun loppuun mennessä yli 200. Osa ehdotuksista pystyttiin yhdistämään yhdeksi. Useita ehdotuksia eteni suoraan toteutukseen ilman äänestystä. Osa ehdotuksista puolestaan on jo tehty ja olemassa, mutta ne tarvitsevat yhä näkyvämpää viestintää. Liian kallis tai toteutukseltaan liian epävarma suunnitelma oli yleisin syy pudottaa ehdotus äänestettävistä. Verkkosivuillamme voit tutustua lähemmin äänestettäviin ehdotuksiin sekä perusteluihin ehdotuksista, jotka eivät edenneet äänestykseen.

Osallistuva budjetointi on digitaalisen asiointipalvelu Oma Järvenpään ensimmäinen avaus

Järvenpään kaupungin tavoitteena on uudistaa digitaalisia asiointipalvelujaan asukkaiden helposti löydettäviksi ja käytettäviksi. Oma Järvenpää tulee yhdistämään Järvenpään kaupungin kaiken digiasioinnin yhteen näkymään, kaupunkilaisen helposti käytettäväksi ajasta ja paikasta riippumatta.

Ensimmäisenä kokonaisuudesta avautuu osallistuvan budjetoinnin äänestys, joka avataan kuntalaisten käyttöön 30.3.2023. Palautepalvelu tullaan ottamaan käyttöön kevään aikana.

Äänestämiseen Oma Järvenpäässä tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Äänestämiseen voit saada digitukea Järvenpää-infossa.  Jos et pääse sähköiseen äänestykseen, voit äänestää manuaalisesti seuraavissa paikoissa niiden aukioloaikana: Järvenpää-info, Myllytien toimintakeskus ja Jampassa seurakunnan kerhotila osoitteessa Rekikatu 1. Oma Järvenpäässä äänestäminen on kuitenkin manuaalista helpompaa, sillä siellä laskuri laskee valintojen hinnat yhteen puolestasi.

Tervetuloa äänestämään ja vaikuttamaan kaupungin kehittämiseen!

Linkit:

Osallistuvan budjetoinnin äänestys Oma Järvenpäässä https://asiointi.jarvenpaa.fi/aanestysvaihe

Osallistuvan budjetoinnin kotisivu /kaupunki-ja-paatoksenteko/osallistu-ja-vaikuta/osallistuva-budjetointi

Manuaalisesti voit äänestää muun muassa Järvenpää-infossa, Myllytien toimintakeskuksessa ja Jampassa Rekikatu 1:ssä toimipisteiden ollessa auki.
Leijatapahtuma on yksi yli 80 ehdotuksesta, joista Järvenpäässä äänestetään 24.4. asti. Tutustu ehdotuksiin lähemmin.

Lisätietoja:

osallisuuden erityisasiantuntija Pilvi Kallio-Meriläinen, p. 040 315 3737, sähköposti pilvi.kallio-merilainen@jarvenpaa.fi

Järvenpää-info, p. 040 315 2880, sähköposti: info@jarvenpaa.fi

Jaa juttu: