Järvenpään tarkennetut rajoitukset harrastustoiminnassa 28.11. lähtien

Järvenpää on tänään tarkentanut eilen tehtyjä rajauksia palveluiden rajaamisesta pääkaupunkiseudun linjausten ja aluehallintoviraston määräysten mukaisesti. Kaikki Keusoten alueen kunnat noudattavat samoja linjauksia.

Kaikki organisoitu harrastustoiminta (mukaan lukien taiteen perusopetus) keskeytetään sisätiloissa ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta myös ulkona. Lähiopetus päättyy Järvenpään Opistossa ja Keskisen Uudenmaan Musiikkiopistossa. Taiteen perusopetusta pyritään toteuttamaan etänä siltä osin kuin se on mahdollista. Myös nuorisotyön toiminta siirtyy somealustoille ja ulkotiloihin. Nuoria kohdataan edelleen myös koulu- ja erityisnuorisotyössä

Aikavälillä 28.11. –20.12.2020 kaupungin kaikki sisäliikuntatilat suljetaan ja vuorot perutaan niin lasten, nuorten kuin aikuisten harrastus- ja kilpailutoiminnan osalta. Järvenpäässä ei ole pääkaupunkiseudun linjauksessa mainittua kansainvälistä tai ylimmän tason kilpailutoimintaa, jonka jatkumisen pääkaupunkiseudun linjaus turvaa.

Sisäliikuntatilat, joista kaikki toiminta ja varatut vuorot perutaan, ovat uimahalli, liikuntahalli, jäähallit, liikuntakeskus Piironen sekä koulujen ja päiväkotien liikuntasalit oheisliikuntatiloineen ja Seuratalo.

Kaikki yli 20-vuotiaiden harrastusvuorot ulkokentiltä perutaan. Tekonurmet ja tekojäät suljetaan eikä luistelukenttien jäädytyksiä aloiteta tänä aikana.

Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta jatkuu ulkona jo aiemmin myönnetyillä vuoroilla. Kilpailuja, otteluita tai sarjatoimintaa ei järjestetä. Uusia vuoroja ei myönnetä. 

Keusote ja kaupunki suosittelevat yksityisten toimijoiden noudattavan samoja rajoituksia.

”Haluan kiittää kaikkia kaupunkilaisia, seuroja, muita yhdistyksiä ja yrityksiä yhteisestä tekemisestä. Katukuvassa kyllä näkee, että koronan torjumiseen suhtaudutaan vakavasti. Ollaan tarkkoina muutama viikko, niin saadaan tartunnat laskuun,” kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen kommentoi.

Järvenpään kaupunki on julkaissut palvelutasokortit havainnollistamaan, miten kaupunki palvelee koronaepidemian perusvaiheessa, kiihtymisvaiheessa, leviämisvaiheessa ja sulkuvaiheessa.

Järvenpään palvelutasot poikkeusoloissa (pdf)

Jaa juttu: