Kaupungin palveluja avataan osittain 3.5. alkaen

Koronapandemian vuoksi julistetut poikkeusolot Suomessa ovat päättyneet. Pääkaupunkiseutu ja Keusote-alue ovat tehneet omia linjauksiaan palveluiden asteittaisesta avaamisesta.

Tähän tiedotteeseen on koottu tiedot Järvenpään kaupungin palveluiden avaamisesta 3.-16.5.2021 väliselle ajalle. Jos tautitilanne kehittyy parempaan suuntaan tänä aikana, on mahdollista, että palveluita avataan laajemmin 17.5. alkaen. Tästä tiedotetaan myöhemmin. Eri palvelut kertovat tarkemmin omista turvakäytänteistään omilla nettisivuillaan ja muissa kanavissaan.

Järvenpään kaupunki korostaa, että olemme edelleen velvoitettuja pitämään kiinni tartuntatautilain mukaisista turvajärjestelyistä. Vetoammekin kaupunkilaisiin niiden noudattamiseksi (esim. maskit, turvavälit, käsihygienia), jotta saisimme tilannetta edelleen parannettua kesää kohti eikä takapakkeja tulisi. Turvajärjestelyt tulee ottaa huomioon myös vapun vietossa. Vappua kannattaa viettää yhdessä läheisimpien kanssa, väkijoukkoihin kerääntyminen ei edelleenkään ole koronaturvallista.

Järvenpään kaupungin palvelut 3.-16.5.2021

Varhaiskasvatus

Turvasuositukset jatkuvat ennallaan, esim. maskin käyttö lasta tuodessa ja noudettaessa.

Peruskoulu ja lukio

Hybridivaihe päättyy viikkoa aiottua aikaisemmin eli palataan lähiopetukseen 3.5. Turvasuositukset jatkuvat ennallaan, esim. maskin käyttö 6.-9.-luokkalaisilla.

Järvenpään opisto

3.5. alkaen palataan lähiopetukseen taiteen perusopetuksessa yksilöoppilaille sekä pienryhmissä turvallisuustoimenpiteitä noudattaen alle 20-vuotiaille oppilaille sekä päättövaiheessa oleville oppilaille.

Myös muuta alle 20-vuotiaiden kurssitoimintaa voidaan toteuttaa lähiopetuksena ulko- ja sisätiloissa voimassa olevia turvallisuusohjeita noudattaen 3.5. alkaen.

Keskisen Uudenmaan musiikkiopisto

3.5. alkaen palataan lähiopetukseen taiteen perusopetuksessa yksilöoppilaille sekä pienryhmissä turvallisuustoimenpiteitä noudattaen alle 20-vuotiaille oppilaille.

Kirjasto

Kirjasto avataan 3.5. Enimmäishenkilömäärä tiloissa on rajattu. Tiloissa noudatetaan turvasuosituksia, mm. maskien käyttö, turvavälit ja käsihygienia. Henkilökunta opastaa tilojen käytössä. Ryhmävierailuja ja tapahtumia ei toteuteta.

Museot

Järvenpään taidemuseo ja Ahola avaavat ovensa yleisölle 4.5. klo 10. Vierailut ainoastaan ennakkovarauksella. Tiloissa noudatetaan turvasuosituksia, mm. maskien käyttö, turvavälit ja käsihygienia.

Järvenpää-talo ja vapaa-ajan palvelupiste

Järvenpää-talo on suljettu nykyisellä AVIn/Keusoten päätöksellä 16.5. asti. Maskien jako jatkuu edelleen, samoin lipunmyynti on avoinna lyhennetyn ajan päivittäin.

Perhetalo Joutsikki

Lasten, nuorten ja perheiden tapaamisia järjestetään ulko- ja sisätiloissa. Sisätilojen tapaamisisissa henkilömäärä on rajoitettu henkilömäärä. Kotikäyntejä ei tehdä. Tapaamisissa noudatetaan turvasuosituksia, mm. maskien käyttö, turvavälit ja käsihygienia.

Nuorisopalvelut

Avataan nuorisotilat rajoitetusti 3.5. alkaen, tilojen koko huomioiden. Toimintaa järjestetään mahdollisimman paljon ulkona. Maskein käyttösuositus samoin kuin kouluissa, hygienia- ja turvavälisuosituksia noudatetaan.

Myllytien toimintakeskus

Pienryhmätoimintaa aloitetaan sisällä 3.5. turvasuosituksia noudattaen (esim. maskit, hygienia, turvavälit). Toimintaa jatketaan myös ulkona ja etäyhteyksillä. Kokoustilat pysyvät suljettuina.

Kotoutumispalvelut

Verso avaa avoimen neuvonnan 3.5. Versosta saa ohjausta ja neuvontaa ilman ajanvarausta keskiviikkoisin klo 9-16. Muina päivinä toimitaan ajanvarauksella. Tapaamisissa noudatetaan turvasuosituksia, mm. maskien käyttö, turvavälit ja käsihygienia.

Liikuntapalvelut

Uimahalli avataan 3.5. järvenpääläisille erityisryhmäkorttilaisille ja eläkeläiskorttilaisille. Tiloihin otetaan sisään enintään 40 henkilöä kerralla.

Muut sisäliikuntatilat avataan 3.5. 20-vuotiaille ja sitä nuoremmille. Esim. turvavälien toteutuminen ja sitä kautta henkilömäärä on tilakohtaista, niistä viestitään liikuntapalveluiden nettisivuilla sekä suoraan seuroilla ja muille tilojen käyttäjille.

Ulkokentät ja alueet ovat käytössä 20 -vuotiaille ja sitä nuoremmille ja niissä on voimassa yleinen koronaohjeistus terveysturvallisesti toimimisesta.

Ohjaamo, aikuisten uravalmennus ja etsivä nuorisotyö

3.5.2021 alkaen palvelut jatkavat tarveharkintaan perustuvina ajanvarauspalveluina sekä tarvittaessa etäpalveluna turvallisuustekijät huomioiden. Suljettua, sisätiloissa tapahtuvaa etsivän nuorisotyön pienryhmätoimintaa voidaan järjestää yhtä aikaa korkeintaan 10 hengelle varmistaen turvasuosituksen, esim. maskien käyttö, turvavälit ja käsihygienia. Suositaan ryhmätoimintaa ulkotiloissa.

Ammatilliset pajat

Cooperin kulma ja Kartanon kahvila toimivat 3.5.2021 alkaen noutopalvelun lisäksi lähipalveluna niin, että asiakaspaikoista vain puolet on käytössä. Turvasuosituksia noudatetaan esim. maskien käytössä (kun mahdollista), turvaväleissä ja käsihygieniassa.

LIITO-työpajat järjesteetään 3.5.2021 alkaen lähityönä Keusoten linjausten mukaisesti turvasuosituksia noudattaen, esim. ryhmäkoot, maskit, turvavälit ja käsihygienia.

Seutulantalon palvelupiste

Seutulantalon asiakaspalvelupiste jatkaa toimintaa ovet suljettuina niin, että asiakkaat noudetaan ovelta sisään. Turvasuosituksia noudatetaan, esim. maskin käyttö, turvavälit ja käsihygienia.

Jaa juttu: