Kaupunginvaltuusto hyväksyi opetuksen ja kasvatuksen palveluverkkoesityksen

Järvenpään kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina 15.11.2021 kokouksessaan opetuksen ja kasvatuksen palveluverkkoesityksen vuosille 2022–2031. 

Opetuksen ja kasvatuksen palveluverkkotyön esitys eteni maanantaina 15.11.2021 kaupunginvaltuustoon. Järvenpään kaupungin opetuksen ja kasvatuksen palveluverkko on ollut tarkastelussa tiukentuneen taloudellisen tilanteen ja väestösuunnitteiden muuttumisen vuoksi. Edellinen suunnitelmaesitys palautui syksyllä 2020 opetus- ja kasvatuslautakunnan toimesta valmisteluun. Valmistelun jälkeen päivitetty palveluverkkoesitys eteni opetus- ja kasvatuslautakunnasta kaupunginhallitukseen. Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 1.11.2021 ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto hyväksyy vuosien 2022–2031 varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkosuunnitelman muutetun päätösehdotuksen mukaisesti. Täydennyksenä ehdotukseen kirjattiin Anttilan koulun lisäsiiven ratkaisuista erillisen tarkastelun jälkeen.  

Kaupunginvaltuuston kokouksessa 15.11.2021 opetuksen ja kasvatuksen palvelualuejohtaja Merja Narvo-Akkola ja kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen alustivat palveluverkkosuunnitelmaa valtuustolle. Perusopetusverkon osalta esitettiin vaihtoehto 2:ta (V2), jossa Anttilan koulun nyt sisäilmaongelmien takia käyttämättömänä oleva lisäsiipi puretaan ja samalla koulu muuttuu asteittain kaksisarjaiseksi. Mankalan koulun osalta toiminta jatkuu esityksessä entisellään ja se saneerataan vuosina 2022–2029. Varhaiskasvatuksen osalta esitettiin palveluverkon vaihtoehtoa 1 (V1), jossa saneerataan Vihtakadun tyhjilleen jäävä koulurakennus nykyaikaiseksi varhaiskasvatuksen yksiköksi, mikä korvaa Satusaunan ja keskustan päiväkodit. Valtuusto hyväksyi kaupunginhallituksen esittämän palveluverkkoesityksen.  

Opetuksen ja kasvatuksen palveluverkkosuunnitelman toteutumista seurataan vuosittain ja suunnitelmaa päivitetään tarvittaessa. Laaja väliarviointi toteutetaan siten, että sen tulokset ovat käytettävissä seuraavaa talousohjelmakautta suunniteltaessa, käytännössä viimeistään vuonna 2025. Väliarvioinnissa arvioidaan palveluverkon kapasiteetti suhteessa päivitettyyn väestösuunnitteeseen sekä toteutuneiden muutosten vaikutukset muun muassa lapsiin, henkilöstöön, luokkakokoihin, erityisen tuen palvelutarpeisiin, päiväkotien ja koulujen arkeen sekä kaupungin talouteen. Väliarviointi mahdollistaa lapsivaikutusten seurannan sekä oikea-aikaisen ja ennakoivan reagoinnin palvelutarpeen muutoksiin, alueellisiin painopisteisiin sekä kiinteistöjen korjaustöiden priorisointiin. 


Lisätietoja: 

Opetuksen ja kasvatuksen palvelualuejohtaja Merja Narvo-Akkola, merja.narvo-akkola(at)jarvenpaa.fi 

Jaa juttu: