Keskustan liikuntapuiston uudistaminen käynnistyy ensi vuonna

Liikuntapuiston uudistaminen tuo järvenpääläisille tullessaan liikunnallista hyvinvointia. Uudistustyöt käynnistyvät syksyllä 2023 eli alue on vielä aktiivisimman kesäajan kaupunkilaisten käytössä.

Uudistuksen jälkeen jalkapallokentän laatutaso paranee merkittävästi ja valaistus on huippuluokkaa, palloliiton lisenssitasoa. Myös katsomo-olosuhteet paranevat merkittävästi, kun katsomo tulee kokonaan katetuksi. Samalla saneerataan myös yleisurheilupaikat.

– Kokonaisuudesta tulee moderni, kiva urheilukenttä kaupunkiin, iloitsee Mestaritoiminta Oy:ssä hanketta vetävä projektipäällikkö Simo Mäkinen, itsekin aktiivinen liikuntapuiston käyttäjä.

Urakoitsijat hankkeeseen valitaan ensi keväänä kilpailutuksen kautta.

Myös Juholan liikunta-alueita uudistetaan

Ensimmäisen vaiheen jälkeen kunnostetaan myöhempinä vuosina myös Juholan pellon yleisurheilukentän heittolajien paikat ja lisätään alueelle pelailunurmea. Myös Juholan mäelle tulee uudet tenniskentät, tekojääkaukalo sekä uusia huolto- ja pukuhuonetiloja, parkkipaikat ja jalkapallokenttä.

Koko hanke tulee maksamaan 10,9 miljoonaa euroa. Hanke on kokonaisuudessaan valmis vuonna 2026.

Uusi aikataulu huomioi käyttäjät paremmin

Liikuntapuiston uudistaminen piti lähteä käyntiin alustavan aikataulun mukaan jo aiemmin, mutta sitä lykättiin yhteispäätöksellä tilojen käyttäjien kanssa.

– Alkuperäinen aikataulu olisi haitannut kaikkein eniten JäPS:iä, mutta myös muita käyttäjiä. Nyt uudistus käynnistyy vasta, kun ensi kesän aktiivisin käyttöaika on ohi. Uusi aikataulu voi mahdollistaa myös sen, että rakentamisen hintataso ehtii madaltua ainakin jossain määrin, kertoo Mäkinen.

Osallisuus olennainen osa hanketta

Mestaritoiminnan toimintatavan mukaan myös käyttäjät ovat päässeet vaikuttamaan suunnitteluun. Hankkeessa on pidetty ja pidetään käyttäjäfoorumeita. Järvenpään palvelualuejohtaja Kristiina Soots korostaa hankkeen merkitystä kaupunkilaisten hyvinvoinnille.

– Liikuntapuisto on tärkeä investointikohde kaupungille. Alue tulee antamaan hyvät mahdollisuudet niin seurojen toiminnalle kuin eri ikäisten kaupunkilaisten omaehtoiselle liikkumiselle. Hanke siis lisää laajasti kaupunkilaisten hyvinvointia, toteaa Soots ja korostaa myös osallisuuden merkitystä hankkeessa.

– Osallisuus on oleellinen osa hyvin onnistunutta hanketta. Se mahdollistaa asian kokemisen yhteiseksi ja sitouttaa sovittuihin asioihin. Osallisuuden kautta saadaan myös tietoa tarvittavien päätösten ja linjausten tekemiseksi. Olemme yhdessä määritelleet, mitä hankkeelta odotetaan ja miten se parhaalla mahdollisella tavalla tukee kaupunkilaisten hyvinvointia. Alueesta tulee hyvin saavutettava, esteetön, turvallinen ja liikkumaan innostava, toteaa Soots.  

Lisätietoja:

  • Projektipäällikkö Simo Mäkinen, Mestaritoiminta Oy, simo.makinen@mestaritoiminta.fi, puh. 050 466 8161
  • Palvelualuejohtaja Kristiina Soots, Järvenpään kaupunki, kristiina.soots@jarvenpaa.fi, puh.  040 701 5207

Tiedote julkaistu alun perin Mestaritoiminta Oy:n sivuilla.

Jaa juttu: