Keusote: 12-15-vuotiaiden riskiryhmään kuuluvien ajanvaraus koronarokotukseen on avoinna

Koronarokotusta tarjotaan 12–15-vuotiaille, joilla on perustautinsa tai tilansa vuoksi erityinen riski sairastua vakavaan koronavirustautiin. Riskiryhmät ovat THL:n määrittelemät. Lisätietoa riskiryhmistä saat THL:n sivuilta.

12–15-vuotiaille tarjotaan BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta. Se on tällä hetkellä ainoa Suomessa käytössä oleva koronarokote, jolla on myyntilupa 12 vuotta täyttäneille. Comirnaty on mRNA-rokote. Rokotuksen ottaminen ovat vapaaehtoista.

Lasten riskiryhmäläisten rokotuksia annetaan Keusoten alueella kolmessa rokotuspisteessä: Järvenpäässä, Hyvinkäällä ja Nurmijärvellä. Ajan voi varata mihin tahansa kolmeen rokotuspisteeseen.

Suostumus rokotukseen

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti.

Jos nuori ei halua tai hän ei kykene itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus. Suostumuslomakkeen voit tulostaa Koronarokotusaikasivuilta, ja lomake tulee olla nuoren mukana rokotuksessa.

Mikäli rokotettava henkilö on voimakkaasti allerginen jollekin lääkeaineelle tai on saanut voimakkaan allergisen reaktion aikaisemmin rokotteesta, tulee tämä kertoa jo aikaa varattaessa.

Ajanvaraus rokotukseen

Toivomme ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen käyttöä palvelun sujuvoittamiseksi. Koronarokotusaika.fi -osoitteesta saat varattua ajan suoraan haluamallesi ajankohdalle. Pyrimme vastaamaan puheluihin saman päivän aikana.

Mikäli varaat rokotusaikaa toisen henkilön puolesta, katsothan puolesta asioinnin ohjeet.

Asset www.pngSähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi
Asset phone.pngPuhelimitse numerossa, p. 019 226 0665, ma-pe 8-16.
Takaisinsoittopalvelu.

Lue lisää:

Jaa juttu: