Keusote: Koronarokotuksia annetaan kaikille 5–11-vuotiaille lapsille

Keusoten tiedote 3.1.2022

Keusote antaa koronarokotuksia kaikille 5–11-vuotiaille lapsille. Koronarokotteita ei toistaiseksi anneta alle 5-vuotiaille lapsille.

5–11-vuotiaille annetaan vain tälle ikäryhmälle tarkoitettua BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta. Tämä ikäryhmä saa kaksi rokotetta ja annosväli on 6–12 viikkoa. Sairastetun koronataudin jälkeen rokote on mahdollista ottaa 6 kuukauden kuluttua.

Ajanvaraus

Rokotusta varten tulee varata aika ensisijaisesti osoitteesta koronarokotusaika.fi tai puhelimitse numerossa, p. 019 226 0665, ma–pe 8–16. Soitamme sinulle takaisin. 5-11 -vuotiaiden koronarokotukseen voi tulla tällä hetkellä vain ajanvarauksella seuraaviin rokotuspisteisiin riippumatta Keusoten asuinkunnastasi:

  • Hyvinkään rokotuspiste, Sveitsin lukio, Teerimäenkatu 2-4, Hyvinkää
  • Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus JUST, Lääkärinkuja 1, Järvenpää
  • Klaukkalan terveysasema, Vaskomäentie 2, Nurmijärvi

Voiko alaikäinen päättää rokotuksestaan itse?

Useimpien 5–11-vuotiaiden kohdalla rokottamiseen tarvitaan suostumus lapsen huoltajilta. Jos alaikäinen ei kykene itse päättämään rokotuksestaan tai hän ei halua päättää asiasta, rokotukseen kysytään suostumusta huoltajalta. 

Huomaa, että suostumus pitää saada kaikilta niiltä, joilla on oikeus päättää lapsen terveydenhuollosta, jos 

  • alaikäisellä on enemmän kuin yksi huoltaja
  • huoltajien oikeutta päättää lapsen terveydenhuollosta on rajoitettu tai se on annettu muulle taholle.

Rokottajan pitää olla vakuuttunut, että huoltajien suostumus rokottamiselle on saatu. Keusote suosittaa suostumuslomakkeen käyttöä, mikäli molemmat huoltajat eivät ole mukaan rokotuksessa.

Koronarokotusaika.fi -sivuilta löytyy suostumuslomake, jonka voi tulostaa, allekirjoittaa ja ottaa mukaan rokotuspisteelle. Lomakkeen löydät myös THL:n sivuilta.

Lisätietoja

Usein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista

Jaa juttu: