Keusote tiedottaa: Järvenpäässä altistumisia koronavirukselle

Kartanon koulun Ylä-Kartanon yksikössä on tapahtunut altistuminen koronavirukselle. Koulussa on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö 5.2.2021. Altistuneet henkilöt asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneiden huoltajiin. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet koulun kautta. Altistuneita on yhteensä vajaa 10 henkilöä.

Todettu koronavirus on seulontatestissä osoittautunut s-geeninegatiiviseksi, jolloin muuntoviruksen todennäköisyys on 50 %. Muuntoviruksen arvioidaan olevan herkemmin leviävä, jonka vuoksi toimenpiteet ovat laajempia ja voimakkaampia.

Järvenpäässä Kuntokeskus Lady Saluksessa asioineet asiakkaat ovat voineet altistua koronavirukselle. Kuntokeskuksessa on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö ja mahdollinen altistuminen on voinut tapahtua to 11.2.2021 klo 15.15–17.15 välisenä aikana. Altistuneita on yhteensä alle 10 henkilöä. Kuntokeskus tiedottaa mahdollisesta altistumisesta asiakkailleen sähköpostitse.

Suosittelemme, että kyseisenä aikana kuntosalilla asioineet henkilöt seuraavat terveydentilaansa tarkemmin seuraavan 14 vuorokauden aikana, ja hakeutuvat koronatestiin, mikäli ilmenee lieviäkin oireita. Mikäli ilmenee koronaoireita, jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Jaa juttu: