Kohti hiilineutraalia Järvenpäätä – vastaa kyselyyn kestävistä elämäntavoista! 

Miten ympäristöystävälliset valinnat näkyvät arjessasi? Miten Järvenpään kaupunki voisi parhaiten tukea asukkaitaan kestävissä elämäntavoissa? 

Kyselyssä selvitetään järvenpääläisten kokemuksia ympäristöystävällisten elämäntapojen edellytyksistä sekä asukkaiden tyytyväisyyttä kaupungin ympäristötyöhön. Tulosten avulla kehitetään kaupungin resurssiviisaustyötä.  
 
Kysely on auki 3.3.2024 saakka. Kyselyyn vastaaminen vie noin 10–15 minuuttia. 
 
Järvenpääläisten resurssiviisaita valintoja selvittäneitä kyselyitä on aiemmin tehty vuosina 2018 ja 2021. Vuonna 2021 kyselyyn vastasi 116 järvenpääläistä ja vuonna 2018 määrä oli 283.  

Resurssiviisaus on järkevää ja kestävää resurssien käyttöä 

Resurssiviisaus tarkoittaa luonnonvarojen, energian ja muiden resurssien kestävää käyttämistä. Tavoitteena on lisätä hyvinvointia ja vähentää ympäristölle haitallisia vaikutuksia. 

Järvenpään kaupunki on sitoutunut resurssiviisaustavoitteisiin: tavoitteena on päästötön, jätteetön ja kestävän kulutuksen kaupunki vuoteen 2050 mennessä. Lisäksi kaupunki pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Kaupunginvaltuusto hyväksyi Resurssiviisas Järvenpää -tiekartan marraskuussa 2019. 

Linkki kyselyyn: Kysely ympäristöystävällisestä arjesta (zef.fi)


Lisätietoja resurssiviisaudesta: 
 
Salka Orivuori
ilmasto- ja ympäristöpäällikkö 
puh. 040 315 2257
salka.orivuori@jarvenpaa.fi 

Jaa juttu: