Koko perheen festivaali juhlistaa lapsen oikeutta kulttuurin ja taiteeseen

Lapsen oikeuksien viikolla lauantaina 25.11. klo 10–13.30 Järvenpää-talolla, Järvenpään taidemuseolla ja kaupunginkirjastolla on tarjolla paljon iloa perheen pienimmille. Täysin maksuttomana Koko perheen festivaali -tapahtumapäivänä pääsee nauttimaan seikkailuista, musiikista, teatterista, taidepajasta, museo-opastuksista sekä muusta mukavasta puuhailusta.

Järvenpää-talolla esiintyvä lasten rakastama Vahtikoira Veikko ja muusikko-laulaja Tuija Rantalainen ovat tänä vuonna useammassakin kategoriassa Jellona-lastenmusiikkipalkinnon saajiksi. Kuvaaja: Sanna Breilin.

Lapsen oikeuksien viikko on toiminnallinen teemaviikko, joka rakentuu Lapsen oikeuksien päivän ympärille, jota vietetään Suomessa ja ympäri maailmaa joka vuosi 20.11. YK:n lapsen oikeuksien yleissopimuksen hyväksymisen kunniaksi. Oikeuksiin kuuluu myös oikeus osallistua kulttuurielämään ja taiteisiin asuinpaikastaan tai sosioekonomisesta taustastaan riippumatta. Järvenpäässä viikkoa juhlitaan tarjoamalla Koko perheen festivaali – tapahtumassa runsas, maksuton ohjelma eri-ikäisille lapsille.

Aivan pienimmille, taaperoikäisille on luvassa klo 10 ja klo 11 Järvenpään kirjaston Tyyni Tuulio -salissa sanattomat ja moniaistiset Teatteri Tuikeen Sukellus-esitykset. Tunnelmallisessa teoksessa kuljetaan neljän vuodenajan läpi suomalaisessa luonnossa, tutustutaan metsään, tehdään matka avaruuteen sekä sukelletaan vedenalaiseen maailmaan. Sukellus-teema jatkuu myös kirjaston Satuhuone Onneliin rakentuvalla mielikuvituksellisella merisatupolulla.

Järvenpään Opiston kuvataidekoulun ja käsityökoulun taidepajassa klo 10–13 Järvenpää-talon kuvataideopetustiloissa lyhtyjen tekoa pääsevät kokeilemaan monen ikäiset. Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston muskarituokiossa klo 11.30 Järvenpää-talon Juhani Aho -salissa lauletaan, soitetaan ja liikutaan yhdessä sekä nautitaan musiikin riemusta muskarisirkuksen maailmassa. Ohjelma sopii kaikenikäisille lapsille ja perheille.

Teatteri Kapsäkin Veikko tahtoo ulos -musiikkinäytelmä nähdään Järvenpää-talon Sibelius-salissa klo 12.15. Koiramaista iloa pursuavaan kirjailija Anja Erämajan samannimiseen lastenkirjaan ja Tuija Rantalaisen sävellykseen perustuva esitys on suunnattu yli 3-vuotiaille.

Tapahtuman aikana myös Järvenpään taidemuseoon on vapaa pääsy aikuiselle lapsen kanssa vieraillessa – ja alle 18-vuotiaat vierailevat aina maksutta. Taidemuseo tarjoaa myös klo 10.15, 11.45 ja 13.15 lapsille seikkailuopastukset, joissa kuljetaan Vennyn ja Eeron jalanjäljissä Tuusulanjärven maisemista aina Välimerelle saakka.

Osaan ohjelmasta osallistujia mahtuu rajallinen määrä, ja paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Sisältöihin ei ole ennakkoilmoittautumista.

Tapahtuman järjestävät Järvenpään museo-, kirjasto-, kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, Keskisen Uudenmaan Musiikkiopisto sekä Järvenpään Opiston kuvataide- ja käsityökoulu.

Lisätiedot ja ohjelma aikatauluineen löytyvät kokonaisuudessaan Järvenpään tapahtumakalenterista.

Koko perheen festivaali Sukellus esitetään kahteen otteeseen kirjastolla tapahtumapäivän aikana. Kuvaaja: Pauliina Alanko.

Lisätiedot:

Heidi Jäntti
kulttuurituottaja
Yleiset kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, Hyvinvoinnin palvelualue
puh. 040 315 2201
heidi.jantti(at)jarvenpaa.fi

Jaa juttu: