Koronapassi käyttöön laajasti Järvenpään kaupungin tiloissa 4.12.2021 alkaen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt yleisötilaisuuksiin ja asiakastiloihin kohdistuvien rajoitusten kiristämisestä lauantaista 4.12.2021 alkaen. Järvenpään kaupunki siirtyy käyttämään koronapassia vaihtoehtona rajoituksille, jotka muuten kieltäisivät yli 20 henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen.

Koronapassi on käytössä kaikissa kaupungin tiloissa tapahtuvissa yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa sekä esimerkiksi seurojen ja järjestöjen toiminnassa lauantaista 4.12.2021 lähtien. Koronapassi tarkastetaan sisäänpääsyn yhteydessä yli 16-vuotiailta henkilöiltä. Koronapassia kysyttäessä tarkastetaan myös henkilöllisyys koronapassin oikeellisuuden varmistamiseksi. Lisäksi kaupunki valvoo alkuvaiheessa koronapassin käyttöä pistokokein. Määräykset ovat voimassa ainakin 31.12.2021 asti.

Missä koronapassia kysytään?

Koronapassia kysytään Järvenpää-talon tilaisuuksissa, Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston konserteissa, Järvenpään taidemuseossa, uimahallissa ja kaupungin liikuntapalveluissa. Myös kaupungin tiloissa toimivilta yhdistyksiltä ja muilta kaupungin tiloja esimerkiksi kokouksissaan käyttäviltä tahoilta edellytetään koronapassin käyttöä yli 20 hengen tilaisuuksissa ja tiloissa, joissa terveysturvallisuuden takaaminen sitä edellyttää.

Missä koronapassia ei kysytä?

Koronapassia ei kysytä Cooperin Kulman lounaskahvilassa eikä Järvenpään kaupunginkirjastossa normaalisti asioitaessa (pl. erikseen järjestetyt tilaisuudet). Myös kaupungin kotoutumispalvelut ja työllisyyspalvelut jatkavat toistaiseksi normaalisti terveysturvallisuutta noudattaen.

Koronapassia ei myöskään vaadita Järvenpään Opiston tai Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston opetuksen yhteydessä, kaupungin varhaiskasvatuksessa, kouluissa, nuorten palveluissa tai alle 16-vuotiailta harrastuksissa.

Vapaa-ajan palvelupisteen toimintaan muutoksella ei ole vaikutusta.

Minulla ei ole koronapassia. Mistä saan sellaisen?

Keusotelta on mahdollista tilata koronapassi, jos sitä ei löydy esimerkiksi puhelimesta digitaalisessa muodossa. Mikäli et pääse kirjautumaan Omakantaan, voit ottaa yhteyttä Keusoteen: Koronatodistus ja koronapassi – Keski-Uudenmaan Sote (keusote.fi)

Järvenpään kirjastosta ja Seutulantalon asiakaspalvelupisteestä saa myös apua koronapassin tulostamiseen.


Lisätietoja:

Olli Naukkarinen
kaupunginjohtaja
p. 040 315 2230
etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Merja Narvo-Akkola
palvelualuejohtaja, Opetus ja kasvatus
p. 040 315 3852
etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Kristiina Soots
palvelualuejohtaja, Hyvinvointi
p. 040 701 5207
etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Harri Palviainen
palvelualuejohtaja, Kaupunkikehitys
p. 050 096 7744
etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Sami Ylisaari
kulttuurijohtaja, Kulttuuri- ja tapahtumapalvelut
p. 040 315 2244
etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Jaa juttu: