Koronarajoituksia poistetaan ja lievennetään, uimahalli ja muut liikuntapaikat avautuvat 1.2.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on 31.1. kumonnut Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueelta kokonaan tiettyjen liikunta-, harrastus- ja virkistystoimintaan käytettyjen tilojen sulkemiseen velvoittavan päätöksen. Uusi päätös tarkoittaa, että kaikki edellä mainitut tilat voidaan avata asiakkaille ja yleisölle huomisesta tiistaista 1. helmikuuta lukien.

Lisäksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto on lieventänyt Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevaa kokoontumisrajoitusta. Helmikuun alusta alkaen sisätiloissa voi järjestää enintään 50 hengen yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia, jos yleisöllä tai osallistujilla on määritellyt istumapaikat. Kokoontumisrajoitus on voimassa 1.–15.2.2022.

Terveysturvallisuus huomioitava jatkossakin

Tilojen avautuessa ja yleisötilaisuuksien ja kokousrajoitusten lieventyessä on kuitenkin edelleen huomioitava tartuntatautilain mukaiset yleiset hygieniavaatimukset.  Asiakkaille on tarjottava mahdollisuus käsien puhdistamiseen tai desinfiointiin ja asiakaspaikat on järjestettävä mahdollisimman väljästi.  Tapahtumien järjestäjien on ohjeistettava asiakkaitaan hyvistä käytännöistä, joilla terveysturvallisuutta parannetaan. Maskin käyttöä suositellaan edelleen.

Vaikutukset kaupungin palveluihin 1.2. alkaen  

 • Järvenpää-talo on auki 1.2. alkaen alle 50 hengen istumapaikallisiin tilaisuuksiin. Ravintola aukeaa 7.2.
 • Kaupungin liikunta- ja virkistystilat (uimahalli, liikuntahalli, jäähalli, Liikuntakeskus Piironen, koulujen ja päiväkotien liikuntasalit sekä Seuratalo) avataan toiminnalle tiistaina 1.2.2022. Toimijoiden on huolehdittava toiminnan terveysturvallisuudesta, kuten maskien käytöstä pukutiloissa, turvaväleistä ja käsihygieniasta. Uimahallissa ja liikuntasaleissa seurataan käyttöastetta ja toimintaa. Tarvittaessa tehdään tiukennuksia terveysturvallisuuden takaamiseksi.
 • Tauolla ollut kaupungin oma ohjaustoiminta sekä opiston liikunta- ja tanssikurssit alkavat uudelleen maanantaina 7.2.
 • Järvenpään Opistolla alkaa lähiopetus muiden kuin liikunta- ja tanssikurssien osalta tiistaina 1.2. Kursseilla on voimassa vahva maskisuositus kaikille ikäryhmille. Terveysturvallisuudesta huolehditaan myös välttämällä lähikontakteja ja muistamalla yleiset hygieniasuositukset.
 • Kirjastopalvelut normaalisti aukioloaikojen mukaisesti. Noudatetaan voimassa olevia terveysturvallisuusohjeita, turvavälit ja hygieniavaatimukset huomioiden.
 • Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston toiminta jatkuu normaalisti lähiopetuksena. Konsertit järjestetään pienimuotoisesti alle 50 henkilön tilaisuuksina tai striimattuina.
 • Taidemuseo on avoinna yleisölle normaaliin tapaan 13.2.2022 alkaen. Museon avajaiset järjestetään striimattuna tapahtumana 12.2.
 • Maahanmuuttajatoimisto Versossa annetaan ohjaus- ja neuvontapalveluja ilman ajanvarausta tiistaisin klo 12-16 ja keskiviikkoisin klo 9-11 ja klo 12-16. Muuna aikoina ajanvarauksella.
 • Perhetalo Joutsikin avoin kohtaamispaikka avataan 1.2. Kohtaamispaikka on auki ma-pe klo 9-15.
 • Nuorisopalvelut järjestävät avointa-, kerho- ja kohdennettua ryhmätoimintaa vuonna 2003 syntyneille ja sitä nuoremmille. Tilojen käytössä huomioidaan terveysturvallisuus.
 • Vaikuttamo: Ohjaamo ja aikuisten uravalmennus jatkavat asiakaspalvelua ajanvarauksella.
 • Cooperin Kulman ja Kartanon Kahvilan lounas- ja kahvilapalveluja järjestetään niin, että noin puolet asiakaspaikoista on käytössä sisätiloissa.
 • Myllytien toimintakeskuksen ryhmäharrastustilat avataan 1.2.
Jaa juttu: