Kyrölän koulu muutetaan pienten lasten yksiköksi

Mestaritoiminta Oy:n tiedote 30.11.2023

Kyrölän koulun käyttötarkoitus muutetaan siten, että tiloissa toimii jatkossa päiväkoti-, esiopetus- ja alkuopetustilat. 3-6 -luokkalaiset siirtyvät opiskelemaan uuteen Järvenpään yhteiskouluun. Remontin lisäksi piha-alueelle tehdään jäädytettävä kenttä ja monitoimikaukalo lähiliikuntapaikaksi.

Kaupunginhallitus on hyväksynyt alun perin hankkeen kokonaiskustannukseksi 1,9 miljoonaa euroa. Lisäksi hankebudjettia korotettiin kaupunginhallituksen päätöksellä toukokuussa 80 000 eurolla ja uudelleen marraskuussa 150 000 eurolla, koska rakennuskustannukset ovat nousseet inflaatiosta johtuen voimakkaasti.

Nykyisen koulun tiloja muutetaan niin, että viisi alakoululuokkaa ja käsityöluokka muutetaan päiväkodin tiloiksi. Päiväkotialueelle tehdään myös toiminnan vaatimat ryhmä-WC -tilat ja uusi eteisaula märkäeteisineen. Kaksi alakoululuokkaa otetaan esikouluryhmien käyttöön. Remontin jälkeen yksikössä on tilat 105 päiväkotilapselle, 42 esiopetuksessa olevalle lapselle sekä 100 ykkös- ja kakkosluokkien oppilaalle.

Remontin yhteydessä rakennetaan myös säädösten mukaiset väestönsuojatilat. Lisäksi piha-alueet uudistetaan vastaamaan yksikön muuttuneita tarpeita. Piha-alueelle tulee myös jäädytettävä kenttä ja monitoimikaukalo, jotka palvelevat ympäristön asukkaita lähiliikuntapaikkana ympäri vuoden.

– Koulurakennuksen muutos- ja laajennustyöt ovat varsin pitkällä ja valmistuvat maalis-huhtikuussa. VSS-rakennus ja pihaurakka eivät ole vielä käynnistyneet. Muutostyön pitäisi olla valmis vuoden 2024 heinäkuun loppuun mennessä siten, että uudet tilat voitaisiin ottaa käyttöön koulujen syyslukukauden alussa, kertoo Mestaritoiminnan projektipäällikkö Janne Mannersalo ja ennakoi hankkeesta haastavaa.

– Tämäntyyppinen muutostyöhanke on aina haastava, mutta erityisesti viemärien muutostyöt ovat työläitä, koska olemassa olevassa moduuliratkaisussa viemärit on pääosin valettu moduulin kantavaan perustusratkaisuun.

Hankekokonaisuus on jaettu kolmeen eri urakkakokonaisuuteen; muutos- ja laajennustyöt, pihaurakka ja VSS-rakennus. Muutos- ja laajennustyöt urakoi Teijo-Talot Oy, pihan urakoi Kallioinen Trade Oy ja väestönsuojelurakennuksen Rakennustyö Karvonen Oy. 

Lisätietoa: Projektipäällikkö Janne Mannersalo, janne.mannersalo@mestaritoiminta.fi, puh. 040 922 2266

Jaa juttu: